Pandișpan bicolor cu cireșe. Un desert delicios, de sezon.
Pentru că a început sezonul cireșelor, să ne răsfățăm cu un delicios Pandișpan bicolor cu cireșe. Rețeta este simplă, și o poate prepara orice gospodină.
Publicat: Vineri, 24 Mai 2019, 10:14 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:07Pentru că a început sezonul cireșelor, să ne răsfățăm cu un delicios Pandișpan bicolor cu cireșe. Rețeta este simplă, și o poate prepara orice gospodină.
Ingrediente pentru rețeta de Pandișpan bicolor cu cireșe
- 8 ouă
- 175 g zahăr
- 150 g făină
- 30 g cacao
- 100 ml ulei
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 500 g cireșe
- 50 g zahăr pudră, cu aroma de vanilie
Mod de preparare pentru rețeta de Pandișpan bicolor cu cireșe
Se spală cireșele, li se scot sâmburii și se lasă într-o sită, la scurs.
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Pentru blatul de pandișpan, se separă albușurile de gălbenușuri.
Se presară sare peste albușuri și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează in continuare până rezultă o bezea fermă.
Se adaugă gălbenușurile frecate cu un praf de sare, uleiul și esența, apoi se încorporează, treptat, 120 g de făină si se omogenizează bine compoziția.
Se împarte compoziția de pandișpan în două.
Într-o parte se adaugă cacaua, iar în cealaltă restul de făină.
Se tapetează o tavă de 20/30 cm cu hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan cu cacao.
Se presară jumătate din cireșele bine scurse, apoi se întinde cealaltă compoziție de pandișpan și se presară restul cireșelor.
Se coace deliciosul pandișpan bicolor cu cireșe pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă, apoi, să se tempereze în tavă, se pudrează cu zahărul vanilat și se porționează.
Citiți și rețeta Pandișpan bicolor cu prune!