Prăjitura "Deşteaptă", rețeta care face furori pe Internet! Te întrebi de ce se numeşte aşa? Iată secretul!
Această reţetă e foarte căutată de cei care vor să facă o prăjitură rapidă şi foarte gustoasă. Dacă o încerci, te cucereşte pe loc!
Publicat: Vineri, 09 Septembrie 2016, 08:42 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 12:45Această reţetă e foarte căutată de cei care vor să facă o prăjitură rapidă şi foarte gustoasă. Dacă o încerci, te cucereşte pe loc!
De ce se numeşte aşa desertul despre care vorbim? Răspunsul este simplu! Pentru că tu faci o compoziţie lichidă, o torni în tavă, iar în timpul coacerii se separă singură în trei straturi.
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura "Deşteaptă":
500 ml lapte călduţ
5 ouă
150 gr zahăr
5 linguri de făină
3 linguri de apă
1 plic de zahăr vanilinat
50 gr unt
100 gr ciocolată neagră
un praf de sare
se orneaza cu cacao şi ciocolată albă rasă
Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitura "Deşteaptă":
Topim untul împreună cu ciocolata. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi adăugăm amestecul de ciocolată şi unt, apoi apa, făina cernută, zahărul vanilinat şi laptele călduţ. Batem albuşurile cu un praf de sare până se transformă într-o spumă tare şi o încorporăm în compoziţie cu mişcări uşoare.
Ungem bine cu unt un vas şi pudrăm cu făină, punem compoziţia rezultată şi introducem în cuptorul încălzit la o temperatură de 150 grade pentru o oră, până se rumeneşte puţin.
După coacere, se lasă să se răcească şi apoi se pune în frigider pentru câteva ore. Se pudrează cu cacao şi se rade ciocolată albă pentru contrast.
Poftă bună!