Prăjitură "Sachertorte", un desert fabulos, foarte uşor de pregătit! E una dintre cele mai căutate reţete din lume
Dacă ai poftă de ceva delicios, încearcă desertul "Sachertorte", una dintre cele mai iubite reţete. A fost inventată în 1831, de austriacul Franz Sacher, iar de atunci face mai dulci zilele oamenilor din întreaga lume.
Publicat: Sambata, 29 Octombrie 2016, 14:32 | Actualizat: Vineri, 26 Februarie 2021, 20:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă ai poftă de ceva delicios, încearcă desertul "Sachertorte", una dintre cele mai iubite reţete. A fost inventată în 1831, de austriacul Franz Sacher, iar de atunci face mai dulci zilele oamenilor din întreaga lume.
INGREDIENTE:
Pentru blat
100 g unt
100 + 70 g zahar
150 g ciocolata amaruie
5 oua mari
100 g faina
1/ 4 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Siropul
10 linguri apa
10 linguri zahar
3 linguri brandy sau lichior de fructe
400 g gem de caise
Glazura
150 g smantana
25 g unt
150 g ciocolata amaruie
MOD DE PREPARARE:
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si incalzeste cuptorul la 170 de grade.
Se amesteca untul cu 100 g zahar pana cand devine o crema. Se adauga ciocolata, galbenusurile, esenta de vanilie, amestecand foarte bine.
Albusurile se bat impreuna cu sarea, se adauga cele 70 g de zahar, faina si praful de copt. In ciocolata se toarna pe rand faina si albusul.
Compozitia se toarna in tava si se coace timp de 40 de minute. Cand este gata, blatul se taie in doua, se insiropeaza ambele parti si se intinde gemul de caise.
Pentru glazura, se pune smantana pe foc pana da in clocot. Cand s-a racit, se adauga smantana peste ciocolata facuta bucati, apoi si untul. Se amesteca bine si se toarna glazura peste tort. Se baga la frigider ca sa se raceasca. Pofta buna!