Antena

Cum se prepară cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea?

Pentru o zi de sărbătoare, sau pentru o aniversare, va fi cea mai bună alegere această Rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019, 08:21 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:58
Galerie de imagini
Cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea

Blatul e ciocolată se combinat perfect cu crema de cafea, într-un gust desăvârșit, care va delecta musafirii și familia!

Ingrediente pentru cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea:



Mod de preparare pentru cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea

Topim, la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm să se răcească.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile le dăm la rece până pregătim blatul prăjiturii. Măcinăm nuca foarte fin.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă. Încorporăm bezeaua obținută în compoziția de ciocolată, răcită și omogenizăm bine amestecul. Încorporăm și nuca măcinată, apoi făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Folosim o spatula pentru a omogeniza compoziția.

Tapetăm o tavă de 30/40 cm cu hârtie de copt, doar la bază, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi tapetăm cu zahăr pudră. Zahărul de pe pereții tăvii, are rolul de a desprinde blatul copt de pe pereți, este mai eficient decât făina. Coacem blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

Recomandari A1

Pentru crema de cafea, frecăm gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, și le diluăm cu cafeaua rece. Punem vasul pe foc moale, sau chiar pe baie de aburi și amestecăm intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă. Lăsăm crema de cafea să se răcească, apoi o mixăm, adăugând treptat, mascarponele.

Răsturnăm blatul de ciocolată, răcit, pe un platou și îl secționăm în trei părți. Nu va fi un blat prea crescut, deci îl secționăm așa întreg. Întindem crema de cafea între cele trei secțiuni, iar deasupra decorum prăjitura cu frișcă, pentru un contrast de culoare. Dăm prăjitura la rece pentru o oră, inainte de a o secționa, pentru a se așeza bine și frumos straturile.

Spor și poftă bună!

Whatsapp LinkedIn
prajitura cu ciocolata prajitura cu cafea blat de ciocolata crema de cafea desert chefi la cutite
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. Peste 480.000 de români au votat la secţiile din ţară. Rezultatele exit-poll, ora 21:00 pe observatornews.ro
Videoclipul zilei
Citește și
Prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane
Prăjitură Duo. O delicioasă și aspectuoasă prăjitură cu două feluri de ciocolată.
Prăjitură cu ciocolată și biluțe de brânză cu cocos. Un desert delicios și aspectuos ce cucerește...
Prăjitura înțepată. O delicioasă prăjitură cu blat de pandișpan și cremă de ciocolată
Video recomandate
Video
Citește și