Rețeta Gazpacho de pepene roșu, sau Supă rece de pepene roșu. Gustoasă, revigorantă și hidratantă, perfectă pentru o zi de vară, caniculară!
Gazpacho, renumita supă rece de legume din bucătăria Spaniei, a devenit popular în toate bucătăriile lumii, iar rețeta poate fi diversificată după gusturile fiecăruia. Este ideală pentru zilele caniculare de vară și se poate prepara chiar și din pepene roșu.
Publicat: Miercuri, 07 August 2019, 10:24 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gazpacho, renumita supă rece de legume din bucătăria Spaniei, a devenit popular în toate bucătăriile lumii, iar rețeta poate fi diversificată după gusturile fiecăruia. Este ideală pentru zilele caniculare de vară și se poate prepara chiar și din pepene roșu.
Sigur o să îndrăgiți rețeta Gazpacho de pepene roșu, pentru că este gustoasă, răcoroasă, hidratantă și nu necesită multe ingrediente!
Pepenele roșu are foarte multe beneficii asupra organismului, fiind recomandat și în dietele pentru slăbire, așa că aveți toate motivele sa testați aceasta delicioasă supă rece de pepene roșu!
Rețeta Gazpacho de pepene roșu - Ingrediente
- 1 pepene roșu
- 1 castravete
- 2-3 roșii
- 1 ardei roșu
- câteva frunze de busuioc proaspete
- câteva frunze de mentă
- 1-2 linguri ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- zeamă de lime
Rețeta Gazpacho de pepene roșu - Preparare
Se taie pepenele roșu în cuburi mici și se îndepărtează semințele.
!CITEȘTE: Dieta cu pepene roșu, cea mai rapidă și delicioasă dietă de vară!
Se spală și se curăță castravetele, roșiile și ardeiul și se toacă în cuburi.
Jumătate din acestea se trec prin blender împreună cu ¾ din cuburile de pepene roșu, ulei de măsline, zeamă de lime, Frunze de busuioc și de mentă și se transformă într-un smoothie delicios. Se asezonează cu cu sare și piper, după gust.
Supa de pepene roșu se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a fi servită.
Se porționează în cupe, se decorează cu restul cuburilor de legume și pepene roșu și se servește rece, pe tot parcursul zilei, dar recomandat ar fi să fie servită dimineața, până în ora 10, pentru revigorarea și hidratarea organismului.
Din aceeași categorie de supe reci, puteți încerca și Rețeta Gazpacho de castraveți cu avocado!