Salată de ardei copți cu usturoi. Beneficiile consumului de ardei
Salată de ardei copți cu usturoi, este una dintre cele mai delicioase salate de vară, potrivită pentru orice friptură sau garnitură.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 31 Iulie 2020, 09:53 | Actualizat: Vineri, 31 Iulie 2020, 10:31Ardeii capia, pe lângă faptul că sunt cei mai recomandați, copți, pentru că se curăță foarte ușor, au și o serie de beneficii asupra sănătății organismului:
- stimulează digestia, reglează tranzitul intestinal, combat constipația sau diareea, reduc riscul de diverticulită, de hemoroizi, de pietre la rinichi și ameliorează simptomele sindromului de colon iritabil.
- conțin 30 de antioxidanti diferiți care au efecte benefice asupra sănătății. Antioxidanții combat efectul radicalilor liberi asupra organismului, precum și stresul oxidativ.
- conțin o cantitate mare de vitamina B6, cu un rol esențial in producerea hemoglobinei, care ajuta la oxigenarea organismului și pot preveni anemia.
- conținutul ridicat de cupru din ardeii capia are in puternic rol antiinflamator, natural și eficient. Consumul de ardei capia poate reduce simptomele artritei, dar și a altor afecțiuni de natură inflamatorie.
- conțin cantități mari de vitamina K, cu rol în creșterea nivelului unei proteine esentiale pentru menținerea sănătății osoase, reducând riscul de osteoporoză. Vitamina K este in mod deosebit necesară femeilor care intră la menopauză și prezintă risc crescut de osteoporoză.
Rețeta Salată de ardei copți cu usturoi - Ingrediente:
- 8-10 ardei capia, roșii
- 5-6 căței de usturoi
- 2-3 linguri ulei
- 1-2 linguri oțet de mere
- 1-2 linguri suc de la redeiul copt
- sare și piper
- verdeață, opțional
Rețeta Salată de ardei copți cu usturoi - Preparare
Începem prin a coace ardeii, de preferință pe grătar, sau pe flacără, pentru a nu se deshidrata foarte mult. Apoi îi vom curăța.
Pe aceeași temăPentru dressing, curățăm usuroiul și pisăm 2-3 căței cu sare, ca pentru mujdei. Apoi picurăm ulei și amestecăm usturoiul pisat, ca la maioneză.
Adăugăm oțetul și diluăm amestecul cu zeamă de la ardeii copți. Aceasta este dulce și nu va mai fi nevoie de zahăr, pentru a echilibra gustul dressingului.
Scufundăm ardeii copți în acest dressing și adăugăm peste ei, restul de usturoi, tocat rondele, sau în bucăți mici.
Acoperim salata de ardei copți cu usturoi, pentru a se infuza bine ardeii. O lăsăm la odihnit 10 minute, înainte de a o servi alături de friptura sau garnitura preferată.
Spor și poftă bună!