Ce poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă
Chef Orlando Zaharia are o rețetă perfectă pentru după sărători. Iată cum poți folosi cozonacul rămas.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 01 Ianuarie 2025, 15:22 | Actualizat: Miercuri, 01 Ianuarie 2025, 15:22Sărbătorile înseamnă și mese îmbelșugate, în jurul cărora se întâlnesc familie, prieteni și toți cei apropiați. Totodată, este și periaoda cu cea mai mare risipă alimentară. Acest lucru se poate remedia destul de simplu. Multe dintre bucatele rămase de la mesele festive pot fi reincorporate în rețete delicioase.
Pe aceeași temăCe poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă
Chef Orlando Zaharia a împărtășit urmăritorilor săi de pe platforma TikTok o rețetă delicios și foarte prezentabilă cu resturile de cozonac.
Cozonacul este printre desrturile preferate de români, iar la ceas de sărbătoare mulți tind să aproximeze greșit cât vor consuma. De aceea, câteodată rămân și cozonaci întregi, pe care e greu să îi mai mănânce după ce s-au întărit.
Pe aceeași temăChef Zaharia vine cu o rețetă deosebită la care ingredientul principal este cozonacul rămas în cămară.
„Cozonacul s-a întărit. O să facem un desert din resturi de cozonac”, spune el. „Nu trebuie să folosim nicio aromă, absolut nimic. De ce? Pentru că avem aromele în cozonac.”
Acesta a explicat toți pașii necesari la realizarea desertului în filmulețul postat pe rețelele de socializare.
Ingrediente necesare
- jumătate de cozonac (resturi)
- 5 ouă
- 1 măr mare (decojit)
- 7 linguri de zahăr
- lapte
Pe aceeași temăMod de preparare
Se taie mărul cubulețe, după care se caramelizează într-o oală cu două linguri de zahăr. În acest timp, se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat cu o lingură de zahăr pentru fiecare albuș până se obține o bezea fermă.
Peste merele din oală se toarnă lapte, cât să le acopere. Se iau gălbenușurile și se răstoarnă și ele în oală, după care se amestecă totul.
@orlandozaharia Pentru că mereu rămân niște resturi de cozonac după Sărbători, vă las aici o idee de cum puteți să le transformați in desert 🧁 #fyp #fy #retete #craciun ♬ original sound - Chef Orlando Zaharia
După ce este gata compoziția, se rup bucăți de cozonac și se adaugă peste respectiva compoziție în oală. Se acoperă cu un capac, până ce se moaie bine cozonacul.
După care se ia cozonacul și se așază în bol sau forme. Se pune bezeauna deasupra și se bagă la cuptor.
Pe aceeași temă„Și avem un desert imediat”, spune Chef Orlando Zaharia.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 160 de grade Celsius. Desertul se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute, după care este gata pentru a fi servit.
„Uite cât de suculent e!” exclamă Chef Zaharia, după ce gustă din desertul cu resturi de cozonac. „Bun rău!”