Chef Richard Abou Zaki este extrem de mândru de restaurantul său cu o stea Michelin, Retroscena. Recent, acesta a avut parte de o surpriză de proporții atunci când a văzut ce premieră s-a întâmplat la localul său.
Surprins și mândru, acesta a filmat totul cu ajutorul telefonului mobil și a publicat imaginile pe internet. Descoperă în rândurile de mai jos ce a trăit Richard Abou Zaki, îndrăgitul jurat al emisiunii Chefi la cuțite, de la Antena 1.
Chef Richard Abou Zaki, premieră la el în restaurant! Ce lucru neașteptat s-a întâmplat la Retroscena. A filmat totul
Chef Richard Abou Zaki este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți bucătari din România și este singurul bucătar român care deține un restaurant cu o stea Michelin. Acesta este extrem de mândru de localul său, care i-a adus râvnita distincție la doar 9 luni de la deschidere.
Recent, Richard Abou Zaki a avut parte de o surpriză de proporții. Fără să mai stea pe gânduri, acesta a pus imediat mâna pe telefon și a filmat totul, apoi a publicat imaginile pe Facebook și Instagram, vizibil impresionat, fericit și mândru de cele întâmplate.
„Ce emoții, ce zi frumoasă! Aseară la Retroscena s-a vorbit limba română la toate mesele. Sunt mândru și fericit.
P.S: Înca o veste mare: A venit și Vecchio cu familia și n-a criticat nicio farfurie! Amazing!”, a fost mesajul transmis de Chef Richard Abou Zaki, îndrăgitul jurat al emisiunii Chefi la cuțite.
Așa cum era de așteptat, el nu a ratat ocazia să îl „înțepe” pe Chef Alexandru Sautner, glumind că acesta ar fi venit să mănânce gratis. Prietenul tău nu a ratat nici el ocazia să îi arate ce mult se bucură că e acolo, spre deliciul tuturor românilro prezenți în restaurant. Prezent a fost inclusiv Claudiu Gherghuț, câștigătorul ultimului sezon Chefi la cuțite.
O altă bucurie a lui Chef Richard Abou Zaki trăită recent este lansarea cărții sale. Îndrăgitul jurat al emisiunii Chefi la cuțite de la Antena 1 a anunțat de curând faptul că lansează prima sa carte, numită „Cooking My Dreams”. În respectiva lucrare, îndrăgitul jurat de la Chefi la cuțite și-a deschis sufletul și a transpus în paginile sale amintiri din copilăria petrecută la Piatra Neamț, dar și detalii despre cum a părăsit România și a ajuns în Italia. A surprins modul în care un simplu copil pasionat de gătit, care își ajuta mama în bucătărie, a ajuns tânărul ambițios și muncitor, care a lucrat la restaurante de top și care la rândul lui a ajuns un reputat Chef, deținător de restaurant cu stea Michelin!
De la vise la proiecte concrete, de la copilul cu o relație specială cu mama lui la tânărul aspirant care a lucrat zi și noapte la celebrul restaurant Le Gavroche, al lui Michel Roux, un titan al bucătăriei internaționale, sau la Osteria Francescana, al lui Massimo Bottura, reputatul Chef care semnează prefața cărții și care a fost o imensă inspirație pentru Chef Richard Abou Zaki.