Antena

Hello Chef sezon 8, 14 decembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru paella cu fructe de mare. Ce a ales Ceanu Zheng

În episodul 13 al sezonului 8 Hello Chef, din 14 decembrie 2024, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Ceanu Zheng patru rețete. Este vorba despre caracatiță cu sos de roșii și portocale, paella cu fructe de mare, jumări de pui cu orez asiatic și griș cu lapte.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Decembrie 2024, 10:49 | Actualizat: Miercuri, 18 Decembrie 2024, 10:48
Galerie de imagini
Rețeta Roxanei Blenche pentru paella de marisco cu fructe de mare.
Antena 1

Ediția 13 din Hello Chef, sezonul 8, a adus pe micile ecrane ale telespectatorilor noi rețete spectaculoase. De data aceasta, Ceanu Zheng a fost cel care le-a dat o provocare nouă celor doi chefi, Roxana Blenche și Samuel.

Ceanu Zheng le-a dezvăluit chefilor faptul că și-ar dori să mănânce griș cu lapte și o paella cu fructe de mare, însă, pentru un meniu complet, chef Roxana Blenche și chef Samuel s-au gândit să îi mai pregătească încă două preparate inedite: caracatiță cu sos de roșii și portocale și jumări de pui cu orez asiatic.

Pe aceeași temă

Hello Chef sezon 8, 14 decembrie 2024. Roxana Blenche a gătit paella cu fructe de mare pentru Ceanu Zheng

Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească paella cu fructe de mare, în timp ce el a ales grișul cu lapte.

Iată cum a preparat Roxana Blenche paella cu fructe de mare!

Ingrediente

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Se începe prin curățarea cochiliilor de la creveți și langustine care se pun în tigaie și se prăjesc în ulei de măsline, peste care ulterior se adaugă coniac. Se zdrobesc bine cu telul și apoi se adaugă midiile pentru a-și lăsa sucul.

Recomandari A1

Următorul pas este de a felia salamul chorizo pentru a putea fi prăjit în tigaie pentru a-și lăsa iuțeala și aroma, abia după ce se scot fructele de mare.

Se pune șofranul într-un bol încăpător, peste care se adauga cu ajutorul unei strecurătoare sucul obținut din tigaia în care s-au prăjit creveții și langustinele. Se amestă lichidul obținut cu șofranul și se completează cu apă.

În tigaie se pune ulei și se prăjește salamul chorizo. Între timp se toacă mărunt ceapa și usturoiul cu ajutorul unui robot de bucătărie, alimente care ulterior se adaugă în tigaie peste salam. După amestec se adaugă și baby caracatița și, pentru gust, încă 2 creveți și puțină apă.

Orezul se spală foarte bine până când apa rămâne limpede și apoi se presară câte puțin în tigaie. Se amestecă tot stocul cu șofran, se dă focul încet și apoi se adaugă fructele de mare rămase la final.

După ce paella devine gătită se adaugă scoicile frumos în tigaie și se lasă la răcit.

Se prăjește puțină lămâie și apoi se opărește homarul și se pune într-o tigaie alături de ulei, unt, și puțină sare.

Se pune paella din nou pe foc, se adaugă lămâia prăjită și restul fructelor de mare. Se verifică baza, iar dacă este cazul se mai adaugă sare.

După ce este gata se pune o folie de aluminiu deasupra și în scurt timp este gata de savurat!

Poftă bună!

Ceanu Zheng a fost captivat de toate gusturile celor 4 preparate, însă a ales drept câștigătoare doar 2 dintre acestea: paella cu fructe de mare și grișul cu lapte, motiv pentru care scorul a fost din nou 1-1!

Iată videoclipul cu verdictul!

Pe aceeași temă

Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!

Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe Antena 1

Emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.

„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.

Whatsapp LinkedIn
hello chef roxana blenche chef samuel le torriellec ceanu zheng
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cât câștigă un român care spune că lucreză și 310 ore pe lună la o fermă din Germania: "Dacă era așa mergeam toți acolo"
Citește și
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui...
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie!...
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este...
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie!...
Video recomandate
Video
Citește și
Prăjitura Albă ca Zăpada: rețeta bunicii Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Momentul în care polițiștii germani înarmați îl arestează pe atacatorul de la târgul de Crăciun, după ce... Libertatea.ro
Titi Aur, în război cu Ministerul Transporturilor: „Am interdicție de a intra în clădire, de doi... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Descoperirea care poate „reduce la tăcere” cancerul. Cercetarea e o premieră mondială useit
Horoscopul zilei de 22 decembrie 2024. Balanțele caută adevărul. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Ritualuri magice și superstiții din Lumea Veche la Solstițiul de iarnă 2024: Purificare și protecție în cea... Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Ordinea în care se pun legumele în salata de boeuf. Acesta e secretul gustului perfect, vei observa diferența Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât câștigă un român care spune că lucreză și 310 ore pe lună la o fermă din Germania: "Dacă era așa... Observator
Beneficiile postului religios. Care sunt efectele fizice și mintale ale acestei practici MediCOOL
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Cu ce preț se vinde 1 kg de cârnați de porc în Carrefour. Bucureștenii au crezut că este o eroare Gandul
Nu s-a mai întâmplat așa ceva! Meteorologii Accuweaher anunță o lună ianuarie bizară în București. Fenomene... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Meghan Trainor a arătat splendid la festivalul Jingle Ball 2024 din Boston. Vedeta a vorbit recent despre o... ZUTV
Cele mai bune jocuri video din 2024. Ce titluri au impresionat UseIT
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte Hello Taste