Hello Chef sezon 8, 16 noiembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru ficăței de pui cu ceapă. Ce verdict a dat Anca Serea
În episodul 10 al sezonului 8 Hello Chef, din 16 noiembrie 2024, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Anca Serea patru rețete. Este vorba despre ficăței de pui cu ceapă, griș cu lapte, risotto de quinea cu creveți și pui sicilian.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 16 Noiembrie 2024, 16:13 | Actualizat: Sambata, 16 Noiembrie 2024, 16:56Ediția 10 din Hello Chef, sezonul 8, a adus pe micile ecrane ale telespectatorilor noi rețete spectaculoase. De data aceasta, Anca Serea a fost cea care le-a dat o provocare nouă celor doi chefi, Roxana Blenche și Samuel.
Anca Serea le-a dezvăluit chefilor faptul că și-ar dori să mănânce ficăței de pui cu ceapă și un preparat care să îi amentească de bucătăria din Italia, însă, pentru un meniu complet, chef Roxana Blenche și chef Samuel s-au gândit să îi mai pregătească încă două preparate inedite: griș cu lapte și risotto de quinea cu creveți.
Găsești lista de ingrediente pentru toate rețetele în galerie!
Hello Chef sezon 8, 16 noiembrie 2024. Roxana Blenche a gătit ficăței de pui cu ceapă pentru Anca Serea
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească ficăței de pui cu ceapă, în timp ce el a ales risotto de quinea cu creveți.
Iată cum a preparat Roxana Blenche ficățeii de pui cu ceapă!
Ingrediente
- 1 kg de ficăței de pui
- 1 kg de ceapă
- 1 plic de boia dulce
- 2 legături de pătrunjel
- 1 kg de cartofi
- 200 g de unt
- 200 ml lapte
Mod de preparae
Primii pași sunt de a pune cartofii la fiert pentru piure. Se taie în bucăți și se pun la fiert cu sare și piper.
Ulterior se taie ceapa în felii, iar chef Roxana Blenche vine cu un sfat important în acest pas: „Cât ficat puneți, atâtă ceapă se pune. Punem ulei de floarea soarelui în cratiță, adăugăm ceapa, sare și o călim. O facem așa rumenă, frumoasă.”
„După ce s-a călit ceapa adăugăm ficățeii, sare, piper din nou, boia dulce, apă și lăsăm să fiarbă în tihnă” a mai adăugat Roxana.
Se amestecă din când în când, iar când este gata piureul, acesta se pune pe o farfurie și deasupra se adaugă ficățeii gătiți.
Opțional, se pot adăuga și câteva fire de pătrunjel deasupra pentru un aspect de nota 10!
Poftă bună!
Anca Serea a fost captivată de toate gusturile, motiv pentru care scorul a fost 1-1!
Iată videoclipul cu verdictul!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe Antena 1
Emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.
„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.