Hello Chef sezon 8, 21 decembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru lapte de pasăre. Ce a ales Fuego și cine a câștigat sezonul 8
În episodul 14 al sezonului 8 Hello Chef, din 21 decembrie 2024, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Fuego patru rețete. Este vorba despre lapte de pasăre, papanași ardelenești cu brânză, sarmale și escalop de ficat de rață prăjit.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 23 Decembrie 2024, 15:51 | Actualizat: Luni, 23 Decembrie 2024, 16:40Ediția 14 din Hello Chef, sezonul 8, a adus pe micile ecrane ale telespectatorilor noi rețete spectaculoase. De data aceasta, Fuego a fost cel care le-a dat o provocare nouă celor doi chefi, Roxana Blenche și Samuel.
Fuego le-a dezvăluit chefilor faptul că și-ar dori să mănânce lapte de pasăre cu sos consistent și papanași cu brânză ardelenești, însă, pentru un meniu complet, chef Roxana Blenche și chef Samuel s-au gândit să îi mai pregătească încă două preparate inedite: sarmale și escalop de ficat de rață prăjit.
Pe aceeași temăHello Chef sezon 8, 21 decembrie 2024. Roxana Blenche a gătit lapte de pasăre pentru Fuego
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească lapte de pasăre, în timp ce el a ales papanașii cu brânză ardelenești.
Iată cum a preparat Roxana Blenche laptele de pasăre!
Ingrediente
- 8 ouă
- 1 litru de lapte
- 300 de grame de zahăr
- 50 de grame de amidon
- 50 de grame de făină
- o esență de vanilie
- un baton de vanilie
- 200 de grame de zahăr
- 100 de grame de unt
- 400 de ml de smântână lichidă
- mentă
- 100 de grame de nuci pecan
Mod de preparare
Se pune laptele pe foc într-o oală și apoi se sparg 6 ouă, separând albușul de galbenuș într-un bol curat. Peste albușuri se adaugă un praf de sare și se bat cu mixerul. Se adaugă zahăr treptat și se amestecă până când se obține o spumă tare.
În timp ce laptele fierbe se adaugă treptat câte o lingură de spumă. După ce spuma devine cremoasă ca un norișor, aceasta se scoate din oală.
Se amestecă gălbenușul cu zahăr vaniliat, zahăr, păstaia de vanilie, lapte, amidon și se gătesc pe foc până când devine mai gros sosul.
Următorul pas este de a turna ușor laptele fierbinte în amestecul galbenușului cu zahărul vaniliat pentru a nu se coagula, în timp ce se amestecă bine cu un tel. Se pune din nou compoziția pe foc și se amestecă în permanență pentru a nu se prinde de fund.
Se coate sosul într-un bol curat și se adaugă norișorii peste care se presară nucile pecan care au fost tocate mărunt.
Poftă bună!
Fuego a fost captivat de toate gusturile celor patru preparate, însă a ales drept câștigătoare doar două dintre acestea: escalopul de ficat de rață prăjit și laptele de pasăre, motiv pentru care scorul a fost din nou 1-1.
Așadar, câștigătorul sezonului 8 Hello Chef este Chef Samuel Le Torriellec!
Iată videoclipul cu verdictul!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe Antena 1
Emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.
„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.
Pe aceeași temă