Hello Chef sezon 8, 7 decembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru salată cu pastă de macrou și tocăniță de ciuperci
În episodul 12 al sezonului 8 Hello Chef, din 7 decembrie 2024, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Anca Țurcașiu două rețete, una de salată cu pastă de macrou și cealaltă de tocăniță cu ciuperci.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 12 Decembrie 2024, 14:20 | Actualizat: Joi, 12 Decembrie 2024, 16:37În episodul 12 al sezonului 8 din Hello Chef, telespectatorii au descoperit noi rețete impresionante. De această dată, Anca Țurcașiu a fost cea care i-a provocat pe cei doi chefi, Roxana Blenche și Samuel, cu o nouă sarcină interesantă.
Hello Chef sezon 8, 7 decembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru salată cu pastă de macrou și Tocăniță de ciuperci
Roxana Blenche și Chef Samuel au avu de gătit două rețete preferate de Anca Țurcașiu. Deși chef Blenche și-a dorit să gătească ea tocănița de ciuperci, iar Chef Samuel să pregătească salata cu pastă de macrou, lucrurile nu au stat așa cum și-a dorit ea. Iar plicurile pe care le-au ales au arătat fix rețeta opusă. Astfel că, Roxana Blenche s-a apucat să gătească salata cu pastă de macrou, iar Chef Samuel tocănița de ciuperci cu mămăligă.
Pe aceeași temăPentru rețeta de salată cu pastă de macrou veți avea nevoie de:
- un mango
- un avocado
- o lămâie
- 100 grame de muștar dijon
- măsline kalamata
- 3 conserve de macrou
- o țelină apio
- o rodie
- un măr
- o legătură de pătrunjel
- ceapă verde
- o ceapă roșie
- 200 grame de maioneză
- 100 ml iaurt grecesc
Roxana Blenche s-a apucat de salata cu pastă de macrou care cu siguranță îi va fi pe plac Ancăi Țurcașiu. Deși și-ar fi dorit să gătească tocănița de ciuperci, salta cu pastă de macrou i-a ieșit foarte bine.
Iată ce aveți nevoie pentru a găti tocănița de ciuperci:
- 200 grame de mălai
- 200 ml ulei de măsline
- 2 kg ciuperci champignon
- cimbru
- foi de dafin
- usturoi
- 200 ml vin alb
- 150 grame de sos de rosii
- 500 ml bulion
Pentru a prepara tocănița de ciuperci, începe prin a curăța și felia ciupercile champignon, apoi călește-le într-o tigaie cu ulei de măsline până își lasă apa. Adaugă usturoiul mărunțit, câteva crenguțe de cimbru și 1-2 foi de dafin, amestecând pentru a elibera aromele. Stinge cu vin alb și lasă să fiarbă câteva minute, până când alcoolul se evaporă.
Încorporează sosul de roșii și bulionul, apoi lasă tocănița să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional, până când sosul scade și devine consistent. Separat, prepară o mămăligă din mălai, fierbându-l în apă cu un praf de sare, până capătă o textură cremoasă. Servește tocănița fierbinte alături de mămăligă pentru o masă savuroasă.
Anca Țurcașiu s-a bucurat de toate preparatele și scorul a fost egal pentru bucătari.
Emisiunea Hello Chef sezonul 8 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe Antena 1
Emoţia va fi ingredientul secret al sezonului, căci cei doi chefi vor stârni amintiri puternice în rândul invitaţilor, pregătindu-le acestora preparate care să îi poarte cu gândul la copilărie şi la cei dragi.
„Consider că acest al optulea sezon este cel mai frumos sezon Hello Chef de până acum. Avem de toate şi când spun de toate mă refer la preparate senzaţionale, invitaţi care mai de care mai interesanţi şi muuultă emoţie. Ba chiar vom avea ediţii în care părăsim decorul nou-nouţ în care ne aflăm pentru a ne muta afară, în natură, şi a găti la ceaun. Este un sezon vesel, în care vom călători gastronomic şi le vom aduce telespectatorilor noştri reţete naţionale şi internaţionale şi le vom stârni invitaţilor noştri reacţii autentice şi emoţionante. Vom relua în fortă întrecerea gusturilor, într-o experienţă gastronomică unică, plină de surprize, râsete şi emoţie!”, a declarat Chef Roxana Blenche.