Desert: Reteta Mousse de ciocolata alba si zmeura
Un desert pe cat de delicios, pe atat de simplu de preparat, Pofta buna!
Publicat: Luni, 30 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 11 Februarie 2021, 21:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru Reteta Mousse de ciocolata alba si zmeura:
150g de ciocolata alba, rupta in bucati
160ml de smantana pentru frisca
6 linguri de zmeura (dezghetata, daca a fost congelata), pasate sau mixate intr-un robot
1 mana de zmeura proaspata, pentru decor
4 albusuri
60g de zahar tos
Mod de preparare pentru Reteta Mousse de ciocolata alba si zmeura:
1. Se topeste ciocolata intr-un bol, deasupra unei craticioare cu apa care clocoteste. Albusurile se bat spuma, apoi se incorporeaza, treptat, zaharul. Smantana se bate cu un mixer, pana se face frisca.
2. Se combina smantana batuta cu spuma de albus, apoi se pune peste ciocolata topita (intai o treime, se amesteca bine, apoi restul, care se amesteca usor, cu o spatula). Jumatate din compozitie se combina cu zmeura pasata. Se pune in pahare, mai intai un strat de spuma roz, apoi un strat din cea alba. Se orneaza cu zmeura si se da la frigider ca sa se intareasca.
Pofta buna!
Foto: Good Food