Desert: Rețeta Tarte cu capsuni
Tartele cu capsuni sunt un preparat ideal pentru primavara si se prepara extrem de usor.
Publicat: Luni, 14 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 25 Decembrie 2020, 22:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Tarte cu capsuni:
Pentru aluat:
- 200g de faina;
- 100g de unt rece taiat cubulete;
- 50g de zahar pudra;
- 1 galbenus.
- faina pentru presarat.
Pentru umplutura:
- 150ml de smantana dulce;
- 1 lingura crema de lamaie;
- 250g de capsuni;
- 2 linguri gem de capsuni.
Mod de preparare pentru rețeta Tarte cu capsuni:
1. Se amesteca zaharul cu oul, apoi se adauga faina si untul si se framanta bine. Aluatul se baga la frigider timp de 30 de minute.
2. Intinde cu sucitorul o foaie groasa cat o moneda din aluatul de tarta. Cu o farfurioara de cafea, taie patru cercuri in aluat. Asaza cercurile in formele de tarta.
3. Asaza cate un patrat de hartie de copt si cateva boabe de orez in fiecare tarta deasupra aluatului. Se puna in cuptor pentru 25 de minute, apoi sa scoate hartia si orezul. Lasa tartele la racit .
4. Foloseste un tel si bate smantana pana cand se ingroasa, apoi adauga si crema de lamaie.
5. Curata capsunile de frunzulite si taie-le in felii cu un cutit mic.
6. Asaza cu lingura crema in formele de tarta. Aranjeaza feliile de capsuni in spirala sau in randuri peste crema de lamaie.
7. Amesteca gemul intr-un bol cu o lingura de apa fierbinte, apoi unge tartele cu acest sirop.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro