Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Gospodinele au început deja pregătirile pentru masa de Paște. Nu lipsesc preparatele din carne de miel. În Ardeal, se folosește un ingredient anume pentru a da un gust aparte tocăniței de miel.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 02 Mai 2024, 18:09 | Actualizat: Joi, 02 Mai 2024, 18:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Românii de pretutindeni se pregătesc de Învierea Domnului. Masa de Paște are o semnificație aparte, fiind cea care îi strânge laolaltă pe membrii familiei. Tocmai de aceea, gospodinele sau bucătarii desemnați în fiecare familie se întrec în a le pregăti felurile de mâncare preferate.
Pe aceeași temăIngredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Pe lângă ouă roșii, drob, pască și cozonaci, în meniul de Paște se regăsește și carnea, în special cea de miel. Pentru a pune pe masă o tocăniță de miel delicioasă, gospodinele din Ardeal folosesc un ingredient special, potrivit unei surse.
Acesta este vinul. Iată care este rețeta după care se ghidează priceputele ardelence.
Pe aceeași temăIngrediente
- 200 gr. de praz
- 100 gr. de țelină
- doi căței de usturoi
- 100 ml. de vin roșu
- 100 gr. de morcovi
- 200 gr. de ceapă
- 400 gr. de cartofi
- 200 gr. de roșii
Pe aceeași temă- o crenguță de busuioc
- 20 gr. de sare
- 2 gr. de piper.
Pe aceeași temăMod de preparare
După pregătirea ingredientelor, se taie carnea în băcăți. După care se taie și prazul în felii subțiri, se zdrobește usturoiul, se taie morcovii rondele și se taie în jumătate cartofii. Totodată, trebuie tăiată țelina și roșiile în felii mici.
Pe aceeași temăDupă care, se pune jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie în care se va prăji carnea. După ce se scoate carne, în același ulei se călesc legumele deja tăiate.
Pe aceeași temăCarnea se pune într-o cratiță, peste care se va adăuga vinul, 300 ml. de apă și se lasă la fiert timp de 45 de minute. Între timp se adaugă peste carne ceapa și cartofii, care trebuie să fiarbă 15 minute.
Pe aceeași temăLa final se adaugă roșiile, sarea, busuiocul și se mai lasă încă 5 minute la fiert. După care este numai bună de savurat împreună cu familia și cu cei dragi.
Acest preparat este o opțiune delicioasă pentru un prânz de neuitat.