Rețeta culinară pentru cojile de eclere perfecte. Gospodinele adoră această metodă de preparare
Un desert rafinat și apreciat de mulți, eclerele sunt un adevărat deliciu pentru papilele gustative! Iată cum poți prepara acasă aluatul perfect!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 13 Martie 2024, 18:15 | Actualizat: Joi, 14 Martie 2024, 13:22Eclerele sunt un desert care a devenit popular în multe culturi după ce a fost preparat pentru prima data în secolul al XIX- lea în Franța. Aceste delicii ar fi fost inventate de un bucătar francez, Marie - Antoine Careme, care a reușit să obțină astfel unul dintre cele mai delicioase deserturi din lume.
În general, eclerele sunt preparate dintr-o foaie de aluat pufos care urmează să fie umplut cu diferite creme delicioase, precum sunt cele de vanilie și ciocolată, dar nu numai. Desertul a devenit foarte popular și apreciat în întreaga lume, astfel, în prezent, existând sute de interpretări și rețete pentru cele mai delicioase exemplare din lume.
Pe aceeași temăDeși crema este ușor de obținut, unele gospodine încă întâmpină greutăți în prepararea cojilor perfecte.
Iată care sunt pașii de care trebuie să ții cont pentru a face cele mai bune coji de eclere.
Rețeta pentru cojil de eclere perfecte
Pentru a obține coji de eclere perfecte exact ca la cofetările, trebuie să ții cont de câteva sfaturi esențiale pe care să nu le omiți absolut deloc. Coaja eclerelor se face dintr-un aluat opărit, făcut din lapte fierbinte și făină, care determină ca textura să fie una pufoasă și aerată mai ales.
Lista completă de ingrediente pentru coji de eclere:
- 130 g de făină
- 100 ml de apă
- 100 ml de lapte
- 100 g de unt
- 4 ouă
- un praf de sare
Mod de preparare pentru cojile de eclere:
Primul pas este ca untul să fie tăiat bucățele și adăugat într-o oală pusă pe foc. Se adaugă apa și laptele și se amestecă până când untul se topește complet, iar amestecul începe să fiarbă.
Potrivit unei publicații, imediat ce fierberea începe se adaugă treptat făina și se amestecă continuu. După amestecare se obține o textură omogenă și se ia oala de pe foc.
Este important ca amestecul să fie continuat și după ce vasul a fost luat de pe foc încă puțin pentru a evita riscul de a se forma părți tari în compoziție. După ce aluatul a devenit complet omogen se lasă la răcit.
Următorul pas este de a adăuga cele 4 ouă, unul câte unul, în timp ce se amestecă ușor pentru a putea fi incorporate în compoziția deja obținută.
Un alt pas important peste care nu trebuie trecut cu vederea este ca aluatul să fie lăsat timp de 30 - 40 de minute la rece.
Pe aceeași temăObținerea cojilor de eclere
Altuatul obținut se pune într-un săculeț tip posh și se pregătește o tavă cu hârtie de copt. În tavă se formează dungi de aluat în funcție de mărimea dorită și se ține cont ca aceste dungi să fie făcute la o distanță de aproximativ 2 sau 3 cm pentru a putea permite aluatului să crească.
După ce tava s-a umplut, aceasta se adaugă la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 35 - 40 de minute, în funcție de cât de rumenite doriți să fie cojile.
Este important să nu deschideți ușa cuptorului pentru a le verifica. Cojile de ecler pot fi verificate doar după ce v-ați asigurat că s-au rumenit. După ce se oprește cuptorul este indicat să lăsați cojile să rămână la căldură cu ușa puțin deschisă, până când acesta se răcește complet. Este foarte important să evitați ca aluatul să ia contact cu aerul rece.
Pe aceeași temăÎn funcție de preferințe, cojile de eclere obținute pot fi umplute cu diferite creme cu diverse arome și texturi.