Rețetă de ciorbă cu verdețuri de Rusalii 2023. Ce se mai mănâncă la această sărbătoare
Ce se mănâncă de Rusalii 2023? Este întrebarea care stă pe buzele multora. Iată ce se pune pe masă la această sărbătoare și cum se prepară ciorba de verdețuri, unul dintre cele mai apreciate preparate de Rusalii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 01 Iunie 2023, 13:30 | Actualizat: Joi, 01 Iunie 2023, 23:03Printre obiceiurile de Rusalii, Cincizecime sau Pogorârea Sf. Duh, cum mai este cunoscută această sărbătoare, există numeroase tradiții culinare.
De exemplu, Rusaliile sunt ultimele zile în care se mai poate pregăti și servi pască. De pe 4-5 iunie 2023 și până la următoarele sărbători pascale, este interzis să faci acest preparat.
Pe aceeași temăTot de Pogorârea Duhului Sfânt, gospodinele pregătesc colaci și mâncăruri care au la bază legume și fructe de sezon. Și cu o zi înainte, de Moșii de Vară oamenii dau de pomană ceapă și usturoi verde pentru a își asigura protecția de rele.
Un alt obicei care ține de această zonă este sfințirea făinii și oalelor în care se face mâncare tot anul.
Ce se mănâncă de Rusalii 2023
De Rusalii 2023, câteva preparate nu ar trebui să lipsească de pe masă. La această sărbătoare, meniul este unul mai mult vegan. Se mănâncă sarmale în foi de viță, ciorbă cu verdețuri și legume, precum și tocană de legume de vară.
Fără dar și poate, vedeta de pe masă este ciorba de verdețuri, care se și prepară foarte ușor. Găsiți rețeta în rândurile de mai jos și toate trucurile care vă ajută să obțineți o ciorbă delicioasă, ce îi va da pe spate pe musafiri.
Pe aceeași temăRețetă de ciorbă cu verdețuri pentru Rusalii 2023
De Rusalii 2023, când creștinii sărbătoresc Pogorârea Sf. Duh, faimoasa ciorbă de verdețuri și legume nu are cum să lipsească din meniu.
Pentru a o prepara aveți nevoie de câteva ingrediente. Nu necesită pregătiri amănunțite, iar cât timp stă pe foc, aveți timp să vă ocupați și de alte treburi gospodărești.
Ingrediente rețetă de ciorbă cu verdețuri
Iată lista de ingrediente pentru rețeta de ciorbă cu verdețuri. Indicat este ca verdețurile să fie proaspete:
- 3-4 legături de lobodă
- 2-3 legături untișor
- 2 legături leurdă
- 1 castron de urzici
- spanac
- ceapă verde
- leuștean
- frunze de țelină
- pătrunjel
- borș
- 2 cartofi
- o mână de orez facultativ
- mărar
- bulion
- sana sau lapte bătut.
Preparare rețetă de ciorbă cu verdețuri de Rusalii 2023
Ciorba de verdețuri, vedeta mesei de Rusalii 2023, se prepară rapid și ușor. Pentru început, trebuie să curățați urzicile și să le spălați în mai multe ape. Indicat este să faceți asta până apa rămâne curată.
Odată încheiată această sarcină, e rândul verdețurilor. Ele se spală și se taie potrivit. Atenție, nu le tăiați mărunt pentru că ele își vor pierde oricum din volum în urma fierberii.
Cartofii cubulețe se pun în apa fierbinte și după ce au fiert pe jumătate, adăugați și verdețurile mărunțite anterior. Când au fiert legumele, se pune și pasta de tomate în zeamă, apoi borșul, vegeta și verdeață după gust.
Ciorba de verdețuri se mănâncă rece, cu lapte bătut. Poftă bună!