Rețetă de înghețată de pepene sănătoasă și delicioasă. Este perfectă pentru o zi toridă de vară
Vara a sosit deja, iar odată cu creșterea temperaturilor, se înmulțesc și poftele de gustări răcoritoare. Înghețata este favorita tuturor, iar cea de pepene este printre cele mai delicioase. Iată cum să o prepari chiar la tine acasă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 14 Iunie 2024, 17:16 | Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2024, 17:17În această vară se poartă deserturile delicioase, dar sănătoase. Înghețata este întotdeauna o alegere potrivită. Are un conținut redus de calorii și poate fi preparată în casă foarte rapid.
Rețetă de înghețată de pepene rapidă și delicioasă pentru zilele de vară
Pentru a te bucura de un desert răcoritor, delicios și sănătos în cel mai scurt timp, ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată ce trebuie să faci pentru a savura o înghețată de pepene chiar tine acasă, potrivit unei surse.
Pe aceeași temăIngrediente
- 1 pepene verde mediu (aproximativ 1,5 kg pulpa de pepene)
- 2-3 linguri de miere sau sirop de agave (opțional, pentru un plus de dulceață)
- Sucul de la 1 lămâie (pentru a intensifica aromele și a preveni oxidarea)
- 200 ml iaurt grecesc (pentru a avea o compoziție cât mai creoasă, poate fi înlocuit cu iaurt de cocos pentru o variantă vegană)
- 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
- Frunze de mentă proaspătă (pentru decor și un plus de prospețime).
Mod de preparare
Se taie pepenele verde în jumătate și se îndepărtează semințele. Apoi se îndepărtează pulpa și se taie în cuburi mici, care se pun ulterior într-un blender și se mixează până se obține o compoziție fină, precum piureul.
Dacă au mai rămas semințe, după ce se mixează, se poate trece piureul de pepene printr-o sită.
După care se toarnă compoziția într-un bol încăpător și se adaugă sucul de lămâie, mierea (sau siropul de agave), iaurtul grecesc (sau cel de cocos) și extractul de vanilie.
Se amestecă totul foarte bine. După gust, se mai pot adăuga câteva bucățele de pepene în amestec, astfel încât să ofere o textură aparte compoziției.
Pe aceeași temăSe depozitează totul într-o caserolă sau o tavă de înghețată și se acoperă cu un capac sau o folie alimentară, după care se pune la congelator.
După o oră sau două, când se întărește pe margine, se scoate și se amestecă bine cu o furculiță sau țel. În acest mod se previne apariția cristalelor de gheață. Acest proces se repetă de cel mult trei ori la intervale de 30 de minute. Astfel, înghețata va avea o textură cremoasă.
Înghețata de pepene poate fi servită după 4 sau 6 ore la congelator. Înainte de a te bucura de ea, las-o la temperatura camerei între 5 și 10 minute, pentru a o putea scoate cu lingura mai bine din recipient.
Deliciosul desert poate fi servit la cornet sau în cupe, decorate cu frunze de mentă proaspete.
Pe aceeași temăBeneficiile înghețatei de pepene
Înghețata de pepene este o metodă sănătoasă pentru a-i bucura pe toți pofticioșii în zilele toride de vară. Ingredientele sunt naturale, iar modul de preparare simplu și rapid.
Această înghețată este săracă în calorii și foarte hidratantă, pepenele verde fiind compus în mare măsură din apă. De asemenea, este bogată în nutrienți, deoarece conține vitaminele A și C, surse esențiale pentru sănătatea pielii și pentru imunitate.
O rețetă rapidă pentru un desert răcoritor și hidratant, pe placul oricărui pofticios, indiferent de vârstă.