Antena Căutare

Supă cremă de brânză, preparatul pe care mulți spun că nu l-ar încerca, dar pe care alții îl adoră. Cum se prepară simplu și rapid

Supa cremă de brânză este un preparat controversat la noi în țară, mai ales că se prepară inclusiv cu bere. Iată cum se prepară delicatesa pe care mulți nici nu ar vrea să o guste!

Galerie
Supă cremă de brânză, preparatul pe care mulți spun că nu l-ar încerca, dar pe care alții îl adoră. | Shutterstock.com

Supa cremă de brânză este un preparat mai puțin obișnuit în bucătăria românească, însă treptat a ajuns să câștige inimile multor români care sunt dornici să experimenteze din ce în ce mai multe preparate deosebite și rar întâlnite chiar și în cele mai top restaurante din țară.

Preparatul este extrem de ușor de făcut, iar dacă ești atent la toate detaliile menționate mai jos nu ai cum să dai greș cu această rețetă!

Citește și: Se spală sau nu carnea de pui înainte de a fi gătită? Specialiștii răspund la întrebarea care stă pe buzele tuturor gospodinelor

Iată ce ingrediente îți sunt necesare și ce trebuie să știi înainte de a te apuca de gătit!

Articolul continuă după reclamă

Rețeta de supă cremă de brânză

Supa cremă de brânză trebuie să aibă o textură fină întotdeauna, așa că ține cont de pașii modului de preparare pentru a te asigura că totul funcționează conform planului.

Preparatul pe care mulți spun că nu l-ar încerca, dar pe care alții îl adoră poate fi chiar asul din mânecă atunci când ai musafiri la masă și nu știi ce să mai gătești.

Ingrediente

  • 800 ml de zeamă de oase
  • 200 ml bere
  • doi cartofi
  • o rădăcină de ceapă verde
  • un cățel de usturoi
  • 200 de grame de brânză Cheddar
  • 100 de grame de cașcaval Emmentaler
  • 50 de grame de brânză de vaci
  • boabe de piper roșu și verde în funcție de preferință
  • un vârf de linguriță de boabe de muștar
  • un praf de sare roz sau în funcție de preferință

Potrivit bucătăraș.ro, ingredientele menționate mai sus sunt potrivite pentru patru porții de supă cremă de brânză.

Citește și: Rețetă de papanași pufoși și delicioși. Ce trebuie să adaugi pentru a obține o textură perfectă

Mod de preparare

Primul pas este de a pune zeama la fiert și de a adăuga pe rând boabele de piper, boabele de muștar, ceapa, usturoiul și cartofii tăiați în formă de cubulețe.

În timp ce totul fierbe, se dă brânzeturile prin răzătoare mică, iar când supa s-a fiert se ia oala de pe foc și se mărunțește totul cu ajutorul unui mixer.

Ulterior se pune din nou oala pe foc, se adaugă berea și brânza de vaci și se amestecă cu telul.

Se oprește focul când totul devine omogen și dă în clocot, iar apoi se adaugă și restul brânzeturilor.

Se amestecă energic cu telul până când brânzeturile se topesc și capătă o textură cremoasă și fină.

Se adaugă sarea după gust și se servește caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmentaler.

Citește și: Reteța ciudată de căpșuni cu mămăligă și smântână. De ce oamenii adoră acest fel de mâncare

În ciuda aparențelor, supa cremă de brânză este un preparat care a căpătat popularitate în ultimii ani, dar care încă este văzută cu reticență de cei mai mulți dintre români.

Acest preparat este o sursă bună de proteine și nutrienți și este o opțiune foarte bună atunci când ți-e poftă de o mâncare nouă, dar care se face simplu și rapid.

Caz revoltător în Iași! 16 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat sandvișuri stricate primite prin programul Masa Ca... Caz revoltător! Un patron i-a zidit picioarele unui angajat în ciment: „M-au băgat în grajd şi m-au pus în găleţile cu b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x