Antena

Rețetă de magiun de prune ca la bunica. Care este secretul unei rețete tradiționale

Prepară un magiun de prune tradițional. Gustul îți va aduce aminte de copilărie.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2024, 13:49 | Actualizat: Vineri, 25 Octombrie 2024, 13:49
Galerie de imagini
Savurează gustul copilăriei
ProfiMedia

Tot mai mulți români redescoperă gusturile copilăriei. Aceștia preferă rețetele tradiționale, iar aromele sunt pe măsură. Cu această rețetă de magiun de prune poți spune că te reîntorci în bucătăria bunicii.

Pe aceeași temă

Rețetă de magiun de prune ca la bunica. Care este secretul unei rețete tradiționale

Potrivit unei surse, această rețetă este una originală, transmisă din generație în generație. Savoarea este una deosebită.

Această rețetă este foarte simplă, mai ales că sunt necesare doar două ingrediente. Rezultatul este unul autentic, care cu siguranță te va purta înapoi în timp.

Pe aceeași temă

Ingrediente

- 5 kilograme de prune

- 500 de grame de zahăr (opțional, în cazul în care dorești un magiun foarte dulce)

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Pentru început, se spală fructele și se îndepărtează părțile deteriorate. După care se taie în jumătate și se scot sâmburii.

Recomandari A1
Pe aceeași temă

Fructele tăiate se pun într-un vas încăpător, preferabil un tuci. Dacă alegi să pui zahăr, acum este momentul să îl adaugi. Se amestecă din când în când, până în momentul în care compoziția începe să fiarbă.

Pe aceeași temă

După ce ajunge la punctul de fierbere, se amestecă, preferabil cu o lingură de lemn, constant, pentru a nu se lipi.

Magiunul se fierbe timp de câteva ore. Este gata abia când compoziția este una bie legată și tare. După care se toarnă în borcane curate, preîncălzite, pentru a evita spargerea lor.

Pe aceeași temă

Borcanele se pun sub pături groase, astfel încât să fie sigilate. Se lasă acolo până a doua zi când s-au răcit bine. După care se depozitează în cămară sau în beci, ferite de razele soarelui.

Pe aceeași temă

Această rețetă de magiun este una tradițională, dar cu o aromă cu totul specială. Preparatul poate fi consumat ca atare sau cu brânză dulce, ori folosit la prăjituri.

Whatsapp LinkedIn
rețetă de magiun tradițional magiun de prune rețeta bunicii
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Comuna de lângă Timişoara care vrea să concureze cu marile oraşe: 2 milioane de beculeţe luminează localitatea de sărbători. "Este ca în poveşti"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și