Antena

Rețetă de post. Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune o delicioasă rețetă de post: Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Noiembrie 2019, 09:29 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:57
Galerie de imagini
Rețetă de post. Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac

Foarte gustoase și foarte aromate vor fi aceste sarmale în foi de varză murată, cu ciupoerci și soia, pregătite la cuptor, în dovleac!

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac:



Rețeta Sarmale cu ciuperci și soia, preparate în dovleac - Mod de preparare

Ceapa, împreună cu morcovul și ardeiul, tocate mărunt, se călesc în puțin ulei până se pătrund. Se adaugă sare și piper, apoi bucățile de soia hidratate și orezul clătit în apă rece. Se amestecă puțin pe foc să se înmoaie puțin orezul, apoi se lasă la răcit. După răcire se adaugă verdețurile tocate.

Foile de varză se pregătesc, înlăturând nervurile mai groase și ținându-le în apă rece, dacă varza este prea acră. Apoi se scurg bine, se umplu cu amestecul răcit și se rulează în modul clasic.

Se decupează capacul superior de la dovleac, iar din interiorul dovleacului se scot semințele. Se adaugă în interiorul dovleacului bulionul amestecat cu borșul, apoi se așază sarmalele în horă. la mijloc se pun 1-2 roșii, un ardei iute și frunze de leuștean.

Din sare mare, grunjoasă și puțină apă se face o pastă cu care se sigilează capacul dovlecului.

Recomandari A1

Dovleacul umplut cu sarmnale de post se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, la temperatură medie.

Whatsapp LinkedIn
reteta zilei chef berry sarmale de post bucatar dovleac sarmale in dovleac
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Comuna de lângă Timişoara care vrea să concureze cu marile oraşe: 2 milioane de beculeţe luminează localitatea de sărbători. "Este ca în poveşti"
Citește și
Șalău cu sos de unt cu spanac și porumb glazurat cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Nicolai Tand la...
Sushi din castravete cu somon afumat. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 19 iulie 2022
Fingers de șalău în crustă de cocos. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 18 iulie 2022
Ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș. Rețeta lui chef Chef Radu Darie la Super...
Video recomandate
Video
Citește și