Rețeta simplă pentru castraveți de vară în saramură. Secretele bunicuțelor care dau gustul perfect
Există o multitudine de metode de preparare, însă secretele bunicuțelor iscusite sunt întotdeauna cele mai bune sfaturi pe care le poți folosi pentru un gust perfect. Iată cum să prepari castraveți de vară în saramură chiar la tine acasă!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 27 Iunie 2024, 15:18 | Actualizat: Joi, 27 Iunie 2024, 16:39Castraveții murați în saramură reprezintă o adevărată delicatesă în bucătăria românească, datorită gustului autentic și aromei care creează dependență.
Există zeci de metode de preparare, însă secretele bunicuțelor iscusite sunt întotdeauna cele mai bune sfaturi pe care le poți folosi pentru un gust perfect.
Pe aceeași temăIată cum poți să prepari castraveți de vară în saramură chiar la tine acasă!
Rețeta pentru castraveți de vară în saramură
Castraveții murați conțin bacterii benefice, vitamine și minerale care ajută la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale, dar și la îmbunătățirea digestiei și a sistemului imunitar.
Iată cum îi prepară bunicuțele pentru cel mai bun gust!
Ingrediente
Lista de ingrediente necesare:
- castraveți proaspeți
- un fir de mărar cu floare
- mirodenii după plac
- apă de sare sau o lingură de sare grunjoasă într-un litru de apă
Mod de preparare
„Nu aveți nevoie decât de castraveți proaspeți, spălați și curățați de ace și a floricica din vârf. Un fir de mărar cu floare pentru un miros special și apă de sare dacă aveți posibilitatea, dacă nu, o lingură de sare grunjoasă pe 1 litru de apă.
Punem castraveții în borcan, adăugăm firul de mărar cu tot cu floare și o lingură de apă de sare. După gust ar trebuii să fie puțin mai sărat ca atunci când adăugăm sare la mâncare.
Dacă nu aveți apă de sare, o lingură de sare grunjoasă, dizolvată într-un litru de apă și punem peste castraveți. Lăsați 5 zile sau până când castraveții capătă o culoare spre maro, nu verde.”, menționează cei de la agromedic.ro.
Pe aceeași temăCastraveții murați în saramură pot fi serviți alături de multe feluri de mâncare. Spre exemplu, delicatesa poate fi folosită astfel:
- În sandwich-uri sau în wraps pentru a oferi o notă acră și crocantă
- În salate: felii sau cuburi pentru un plus de savoare și prospețime
- În platouri cu aperitive alături de brânzeturi, mezeluri
- În feluri principale ca garnitură pentru diverse feluri principale, precum fripturi sau preparate din pește
- În tocane și ciorbe pentru un gust acru și aromat
Beneficii castraveți murați în saramură
Castraveții murați în saramură au multiple beneficii pentru sănătate.
Iată câteva dintre beneficiile acestora:
- Bogăți în vitamine și minerale
Vitamina K, vitamina C, potasiu și magneziu contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar și a funcțiilor musculare.
- Probiotice naturale
Procesul de fermentare în saramură conduce la producerea de probiotice, bacterii care sunt benefice pentru flora intestinală. Astfel, consumul regulat de castraveți murați poate contribui la îmbunătățirea sănătății digestive.
- Scăzut în calorii
Castraveții murați sunt o gustare sănătoasă și cu puține calorii, ceea ce îi face o opțiune excelentă pentru cei care sunt atenți la greutatea corporală.
- Ajută la hidratare
Datorită conținutului lor ridicat de apă, aceștia sunt o sursă bună de hidratare.
- Conținut redus de grăsimi și colesterol
Castraveții murați sun potriviți pentru cei care vor să reducă aportul de grăsimi și colesterol din alimentație.