Antena

Rețeta simplă pentru castraveți de vară în saramură. Secretele bunicuțelor care dau gustul perfect

Există o multitudine de metode de preparare, însă secretele bunicuțelor iscusite sunt întotdeauna cele mai bune sfaturi pe care le poți folosi pentru un gust perfect. Iată cum să prepari castraveți de vară în saramură chiar la tine acasă!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 27 Iunie 2024, 15:18 | Actualizat: Joi, 27 Iunie 2024, 16:39
Galerie de imagini
Rețeta simplă pentru castraveți de vară în saramură
Shutterstock.com/ Hepta/ Profimedia

Castraveții murați în saramură reprezintă o adevărată delicatesă în bucătăria românească, datorită gustului autentic și aromei care creează dependență.

Există zeci de metode de preparare, însă secretele bunicuțelor iscusite sunt întotdeauna cele mai bune sfaturi pe care le poți folosi pentru un gust perfect.

Pe aceeași temă

Iată cum poți să prepari castraveți de vară în saramură chiar la tine acasă!

Rețeta pentru castraveți de vară în saramură

Castraveții murați conțin bacterii benefice, vitamine și minerale care ajută la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale, dar și la îmbunătățirea digestiei și a sistemului imunitar.

Iată cum îi prepară bunicuțele pentru cel mai bun gust!

Ingrediente

Lista de ingrediente necesare:

Pe aceeași temă

Mod de preparare

Recomandari A1

„Nu aveți nevoie decât de castraveți proaspeți, spălați și curățați de ace și a floricica din vârf. Un fir de mărar cu floare pentru un miros special și apă de sare dacă aveți posibilitatea, dacă nu, o lingură de sare grunjoasă pe 1 litru de apă.

Punem castraveții în borcan, adăugăm firul de mărar cu tot cu floare și o lingură de apă de sare. După gust ar trebuii să fie puțin mai sărat ca atunci când adăugăm sare la mâncare.

Dacă nu aveți apă de sare, o lingură de sare grunjoasă, dizolvată într-un litru de apă și punem peste castraveți. Lăsați 5 zile sau până când castraveții capătă o culoare spre maro, nu verde.”, menționează cei de la agromedic.ro.

Pe aceeași temă

Castraveții murați în saramură pot fi serviți alături de multe feluri de mâncare. Spre exemplu, delicatesa poate fi folosită astfel:

Beneficii castraveți murați în saramură

Castraveții murați în saramură au multiple beneficii pentru sănătate.

Iată câteva dintre beneficiile acestora:

Vitamina K, vitamina C, potasiu și magneziu contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar și a funcțiilor musculare.

Procesul de fermentare în saramură conduce la producerea de probiotice, bacterii care sunt benefice pentru flora intestinală. Astfel, consumul regulat de castraveți murați poate contribui la îmbunătățirea sănătății digestive.

Castraveții murați sunt o gustare sănătoasă și cu puține calorii, ceea ce îi face o opțiune excelentă pentru cei care sunt atenți la greutatea corporală.

Datorită conținutului lor ridicat de apă, aceștia sunt o sursă bună de hidratare.

Castraveții murați sun potriviți pentru cei care vor să reducă aportul de grăsimi și colesterol din alimentație.

Whatsapp LinkedIn
rețetă castraveți secret bunicuțe gust mâncare preparat
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei O copilă de 10 ani din Botoşani a dispărut fără urmă. După mai multe ore de căutări, Eliza a fost găsită în podul unei case
Videoclipul zilei
Citește și
Napolitane de casă cu cremă delicioasă de ciocolată. Desert rapid și fără coacere
Cuburi rapide de griș fără coacere. Rețeta pentru desertul care se topește în gură
Cum a pregătit chef Roxana Blenche tort mușuroi cu ajutorul robotului Kenwood: „Este mâna mea dreaptă...
Salată de gogonele verzi pentru iarnă. Cât trebuie să fiarbă ca să reziste cât mai mult în borcane
Video recomandate
Video
Citește și