Supa uimitoare care încetinește îmbătrânirea. Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi neapărat
Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă pe care oricine trebuie să o cunoască. Este vorba despre o supă care întârzie procesul de îmbătrânire și te menține tânăr o perioadă mai îndelungată, datorită conținutului mare de fibre, dar și al unui ingredient secret.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 12 Martie 2024, 15:44 | Actualizat: Marti, 12 Martie 2024, 16:48- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este vorba despre supa minestrone, un adevărat campion în ceea ce privește nutrienții și culorile, mai ales că este încărcată cu ingrediente sănătoase și arome autentice din bucărăria italiană. Iată rețeta-minune pe care recomandăm să o salvezi imediat!
Pe aceeași temăSupa recomandată pentru amânarea procesului de îmbătrânire
Supa minestrone are un conținut ridicat de fibre, un singur bol oferind necesarul zilnic. Fibrele din diversele ingrediente ajută la menținerea sănătății intestinale și la reducerea inflamației, susținând, astfel, sistemul imunitar și promovând starea de bine. Iată de ce ingrediente-minune ai nevoie!
Ingrediente:
- fasole garbanzo uscată (150g)
- fasole albă uscată (150g)
- fasole roșie uscată (150g)
- apă sau bulion de legume (355ml)
- cartofi tăiați cuburi (aproximativ 355ml)
- ceapă tocată (1 medie)
- ţelină tocată (5 tulpini)
- morcovi tocați (5 bucăți)
- usturoi tocat (8 căței)
- frunză de dafin (1)
- oregano (1 linguriță)
- ulei de măsline (2 linguri)
- piper roșu sau negru (1 linguriță)
- roșii tăiate sau roșii Roma din conservă (1 conservă sau 5 roșii)
- sare după gust
- opțional, parmezan ras
Mod de preparare:
Se înmoaie fasolea peste noapte sau se folosește metoda rapidă, cu ajutorul unui microunde. Între timp, se rumenesc legumele în ulei de măsline la foc mic. Apoi, se adaugă fasolea, roșiile, cartofii, oregano, frunza de dafin și se gătește până când fasolea devine fragedă. Pentru o consistență mai groasă și o aromă mai bogată, supa se lasă la foc mic. La final, preparatul se poate orna cu felii de avocado, potrivit romaniatv.net.
Pentru un plus de aromă și hidratare, se recomandă să folosești zeama de la o ciorbă de legume în loc de apă. Această rețetă poate fi ajustată în funcție de preferințele și de ingredientele disponibile. Supa minestrone este o opțiune delicioasă, sănătoasă și economică pentru toți cei care doresc să ”guste” din bucătăria italiană.
Pe aceeași temă