Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat în cadrul îndrăgitului matinal o rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi, foarte fragezi, gustoși și aromați.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 04 Decembrie 2020, 14:12 | Actualizat: Vineri, 04 Decembrie 2020, 16:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu mai este o surpriză că Văduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani pregătește vinerea diverse rețete de desert, atât pentru deliciul matinalilor, cât și pentru inspirația celor care urmăresc îndrăgita emisiune. Însă în această zi de vineri, a surprins cu două rețete de desert: ”Lapte de pasăre” și ”Fursecuri sub formă de bulgărași albi”.
Vedeți aici rețeta Lapte de pasăre!
Rețeta de fursecuri este una deosebită, fără făină albă, dar cu făină de migdale, iar fursecurile sunt extrem de fragede și delicioase.
Ingrediente pentru Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi:
- 350 gr făină
- 250 gr unt
- 250 gr nuci măcinate fin
- 50 gr zahăr pudră
- coaja de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 1 ou + 1 gălbenuș
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare pentru Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi
Modul de preparare al acestor fursecuri pentru sărbători este foarte simplu, ca de altfel la toate rețetele de fursecuri. Se amestecă într-un bol: făina de migdale cu zahărul pudră și un praf de sare apoi se adaugă untul tăiat în cuburi, oul întreg și gălbenușul, precum și căaja de lămâie răzuită fin.
Se amestecă toate ingredientele până rezultă un aluat compact, care se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Pe aceeași temăSe scoate aluatul, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava cu fursecurile bulgărași la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.
Când se scot, se tăvălesc prin zahăr pudră cu aromă de vanilie și se așază frumos pe platou.
Sunt chiar perfecte pentru sărbătorile de iarnă, aceste fursecuri în formă de bulgărași albi, merită preparate!
Spor și poftă bună!