Antena

Rețeta zilei la Super Neatza, 28 iulie 2021. Delicii turcești, preparate de chef Nicolai Tand

În ediția din 28 iulie 2021 de la Super Neatza, chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă din mai multe preparate care conțin carne de vita, vinete, ceapă, dar și alte ingrediente, denumită "Delicii turcești".

Publicat: Miercuri, 28 Iulie 2021, 18:53 | Actualizat: Vineri, 27 August 2021, 10:07
Galerie de imagini
Delicii turcești, preparate de chef Nicolai Tand
Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru cei care adoră preparatele cu influențe turcești, chef Nicolai Tand propune câteva idei de gustări, perfecte pentru orice moment al zilei, gustări pe care le-a denumit Delicii turcești.

Îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza, a preparat o rețetă de chiftele turcești, cunoscute sub denumirea de kofte, dar și o gustare pe bază de vinete fierte și trase în ulei cu roșii și arpacaș. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi așa preparate simple, dar extrem de gustoase, din bucătăria turcească.

Rețetă de delicii turcești - Ingrediente

Rețeta acestor gustări turcești se compune din mai multe elemente, preparate separat și anume: chiftele turcești( koftele), un sos asemănător hummusului, gustare pe bază de vinete, dar și o salată simplă de roșii.

Ingrediente pentru chiftele turcești:

Ingrediente pentru sos:

Ingrediente pentru gustare pe bază de vinete:

Ingrediente pentru salată de roșii:

Recomandari A1

Delicii turcești - Mod de preparare

Chiar dacă sunt mai multe preparate în această interesantă rețetă, nu sunt greu de făcut și nici nu necesită mult timp.

Pe aceeași temă

Cum se prepară koftelele turcești

Mai întâi se va opta pentru o carne de vită mai cu grăsime, pentru că chiftelele se vor prepara pe grătar sau grill, fără adaos de grăsime. Așadar, carnea tocată se amestecă cu ceapa răzuită și usturoiul, de asemeni, răzuit. Se adaugă verdeața tocată și câte o linguriță din condimentele enumerate. Se omogenizează bine compoziția și se lasă la odihnit, la rece, 40-50 de minute, pentru a se întrepătrunde carnea cu toate aromele.

Apoi, se formează kaftelele pe bețe de frigărui și se rumenesc pe ambele părți pe grill.

Cum se prepară sosul pentru servit chiftelele turcești

Se fierbe năutul în apă cu sare, apoi se scurge, se pasează și se amestecă cu pasta de susan, ca la rețeta clasică de hummus. Se adaugă usturoi pisat, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Se potrivește consistența sosului adăugând puțină supă, să fie ușor cursiv.

Pe aceeași temă

Cum se prepară gustarea pe bază de vinete

Se curăță vinetele și se toacă în cuburi mari. Se pun la fiert în apă cu sare și se lasă până se pătrund. Se scurg, se lasă să se tempereze și se toacă mai mărunt.

Arpacașul se fierbe ca pentru rețeta de colivă.

Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă vinetele, roșiile curățate și tocate în cuburi mici și arpacașul bine hidratat. Se amestecă ingredientele pe foc până se întrepătrund gusturile și se asezonează cu sare și piper.

Între timp se pregătește și o salată simplă din rondele de roșii cu rondele de ceapă, stropite cu zeamă de lămâie și ulei de măsline și presărate cu sare.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de delicii turcești, accesați și materialul video de mai sus.

Whatsapp LinkedIn
reteta lui vladutz Super Neatza 28 iulie 2021 Delicii turcesti rețeta lui chef Nicolai Tand mancare turceasca
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Vremea de mâine 16 noiembrie 2024. Zi frumoasă de toamnă, dar rece. Prognoza meteo ANM
Citește și
Super Neatza, 1 februarie 2024. Lino Golden și Delia, detalii din culisele Power Couple România
Super Neatza, 16 septembrie 2023. Rețeta lui Cătălin Rizea: Gulaș
Super Neatza, 6 octombrie 2023. Rețeta lui Vlăduț: Tortul Strugurel
Super Neatza, 5 octombrie 2023. Rețeta lui Radu Darie: Sendviș cu smochine
Video recomandate
Video
Citește și