Rețeta zilei la Super Neatza, 8 noiembrie 2021, preparată de Vladuț: Pui cu cartofi pai și trei sosuri de ardei
În ediția din 8 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat o o rețetă de pui cu cartofi pai și trei sosuri de ardei, absolut delicioasă și în culorile toamnei.
Publicat: Luni, 08 Noiembrie 2021, 14:03 | Actualizat: Miercuri, 14 Septembrie 2022, 11:07- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că toamna este pe sfârșite, iar Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza obișnuiește să se întreacă în a prepara rețete de sezon, în ediția din 8 noiembrie 2021 a preparat o rețetă spectaculoasă în culorile toamnei: Pui cu cartofi pai și trei sosuri de ardei.
Nu avea cum să nu iasă gustoasă la așa combinație de arome și texturi! Puiul a ieșit foarte fraged, deoarece s-a răsfățat mai întâi într-o marinadă de senzație cu ulei de măsline extravergin la care a adăugat curcuma, sos de soia și piper. Pe lângă aceasta a pregătit trei tipuri de sos din ardei verde, roșu și galben, dar și o garnitură de cartofi pai combinând cartofii clasici cu cartofi dulci.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare al spectaculoasei rețete în culorile toamnei.
Rețetă de pui cu cartofi pai și trei sosuri de ardei - Ingrediente
- Pentru friptura de pui:
- piept de pui;
- sare și piper;
- ulei de măsline;
- curcuma;
- sos de soia.
- Pentru cele trei sosruri de ardei:
- ardei tricolori;
- ulei de măsline;
- sare și piper;
- cremă de brânză.
- Pentru cartofi pai:
- cartofi clasici;
- cartofi dulci;
- sare;
- ulei.
Rețetă de pui cu cartofi pai și trei sosuri de ardei - Mod de preparare
Pentru prepararea pieptului de pui, mai întâi se pregătește o marinadă din ulei de măsline amestecat cu sos de soia, sare, piper și curcuma. Pieptul de pui se bate ușor cu ciocanul de șnițele, se adaugă în această marinadă și se masează bine. Apoi se acoperă și se pune la rece pentru o oră. După acest interval de timp, se scot bucățile de pui din marinadă, se șterg și se dau la cuptor înfășurate în hârtie de copt și folie de aluminiu. Se lasă să se pătrundă bine, apoi se despachetează și se mai lasă la cuptor pentru o rumenire uniformă.
Pe aceeași temăCum se prepară sosurile de ardei
Ardeii se curățe și se toacă în cuburi mici, apoi se trag la tigaie, seperat, pe culori, în puțin ulei de măsline. Se adaugă în recipientul unui blender și se transformă în pastă, adăugând câte o lingură de cremă de brânză, dar și ulei de măsline, pentru textură cremoasă.
Cum se prepară cartofii pai
Se curăță cartofii, se clătesc cu apă rece se șterg și se taie în felii cât de subțiri. Apoi, feliile de cartofi se taie în fâșii subțiri, oblice. La fel se procedează și cu cartofii clasici și cu cei dulci.
Se prăjesc cartofii pai în ulei foarte încins la temperatură ridicată. Se scot cu o paletă pe ștergare de hârtie pentru a elimina din surplusul de ulei. Se asezonează cu sare și piper.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de pui cu cartofi pai și trei sosuri de ardei, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.