Tiramisu cu portocale și mini eclere. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 10 decembrie 2021
În ediția din 10 decembrie 2021, de la Super Neatza, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii i-a surprins pe matinali cu o delicioasă rețetă de tiramisu cu portocale și mini eclere.
Publicat: Vineri, 10 Decembrie 2021, 15:40 | Actualizat: Duminica, 04 August 2024, 09:19- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că este vineri, Vlăduț, bucătarul matinalului Super Neatza, a preparat o rețetă de tiramisu cu portocale și mini eclere, un desert ce vă poate folosi drept inspirațoie pentru sărbătorile de iarnă.
Tortul este de fapt o combinație între clasicul tort Tiramisu și tortul Diplomat. Pișcoturile trampate cu cafea sunt combinate cu o cremă de mascarpone cu frișcă în care se răsfață cuburi de bortocale. Puțină dulceață de zmeură va marmora frumos crema, iar coaja de portocală răzuită o va aromatiza foarte plăcut.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un astfel de tiramisu delicios și spectaculos.
Tiramisu cu portocale și mini eclere - Ingrediente
- 1 pachet de pișcoturi de șampanie
- 250 ml cafea fiartă și îndulcită după gust
- 500 gr mascarpone
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 3-4 portocale
- 10-12 mini eclere cu cremă de vanilie
- 100 gr ciocolată amăruie
- 50 gr ciocolată albă
- 2 linguri cu dulceață de zmeură
Rețetă de tiramisu cu portocale și mini eclere - Mod de preparare
Se începe cu prepararea cafelei la filtru sau la expressor care se îndulcește cu puți zahăr. Vom ține cont că și pișcoturile sunt dulci.
Pe aceeași temăUrmătorul pas constă în prepaparea cremei de mascarpone cu frișcă. Se mixează smântâna pentru frișcă până când capătă cremozitate, apoi se adaugă zahărul și se mixează în continuare până când se obține o frișcă fermă, numai bună de folosit la deserturi.
Un sfert din cantitatea de frișcă se păstrează pentru decorul tortului, iar restul se amestecă cu mascarponele. În această cremă se adaugă cuburi de portocale.
Când avem aceste preparate gata, putem să pregătim tortul Tiramisu.
Pe aceeași temăCum e asamblează tortul Tiramisu
Se folosește o formă de tort rotundă și cu pereți detașabili, având diametrul de 24-26 cm.
La baza formei se așază un rând de pișcoturi trecute ușor prin cafea. Peste acestea se adaugă jumătate din cantitatea de crema de mascarpone cu frișcă și portocale.
Pe aceeași temăDeasupra se glazurează cu dulceață de zmeură și se trece cu lingura prin cremă pentru a se marmora frumos cu dulceața. Urmează un alt rând de pișcoturi trecute prin cafea și restul de cremă deasupra. Din nou se marmorează crema cu dulceață de zmeură și se presară pe deasupra coajă de portocală răzuită fin. Se întinde deasupra creme frișca oprită, iar în aceasta se așază mini eclerele și felii de portocale confiate.
Pe aceeași temăMini eclerele se vor glazura cu ciocolată amăruie topită, iar din ciocolata albă, topită și aceasta. se trazează mici dungi peste ciocolata amăruie, pentru a simula zăpada.
Tortul Tiramisu cu portocale și mini eclere se dă la rece pentru cel puțin o oră înainte de a-l porționa.
Pentru mai multe detalii despre rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 10 decembrie 2021, accesați materialul video de mai sus.