Tort magic de ciocolată cu căpșuni. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 8 aprilie 2022
În ediția din 8 aprilie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat un tort magic de ciocolată cu căpșuni.
Publicat: Vineri, 08 Aprilie 2022, 12:15 | Actualizat: Joi, 18 Mai 2023, 09:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că este vineri, în platoul de la Super Neatza se gătește desert. Iar în ediția din 8 aprilie 2022, a emisiunii, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului, i-a surprins pe matinali cu o minunată rețetă de tort magic de ciocolată cu căpșuni. ”Voi face un tort magic, din ciocolată și căpșuni. Voi mai folosi, ouă, zahăr, puțină sare, ulei, făină, cacao, fistic, o frișcă foarte bună, mascarpone, unt”, a spus acesta.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o așa rețetă de tort delicios și spectaculos.
Pe aceeași temăTort magic de ciocolată cu căpșuni - Ingrediente
Ingredientele de mai jos sunt ajustate pentru o formă de tort cu diametrul de 26 cm. Aveți nevoie de ingrediente pentru blat, ingrediente pentru cremă și pentru decor.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 8 lunguri de ulei
- 6 linguri de făină
- 2 linguri de cacao
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 800 gr ciocolată cu lapte
- 400 gr ciocolată amăruie
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 1 l frișcă lichidă
- 500 gr mascarpone
- 1 praf de sare
- 250 ml sirop de căpșuni
Pentru decor:
500 gr căpșuni trase în ciocolată
- 100 gr fistic
- câteva bezele
Tort magic de ciocolată cu căpșuni - Mod de preparare
Se începe cu prepararea compoziției pentru blat de tort cu cacao. Acesta necesită o etapă de pregătire, o etapă de coacere și răcirea. Între timp, se prepară și crema de ciocolată și se pregătesc elementele pentru decor.
Pe aceeași temăCum se prepară blatul de tort cu cacao
Mai întâi se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri. Se presară un praf de sare peste albușuri și se mixează spumă. Se adaugă zahărul, lingură cu lingură, în timp ce se mixează energic. Când bezeaua de albușuri devine fermă se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor până la omogenizare.
La final, se încorporează făina amestecată cu pudra de cacao și trecute prin sită. Se amestecă ușor compoziția folosind o spatulă.
Compoziția pentru blat de tort se întinde uniform în forma de copt tapetată cu hârtie de copt la bază, lar lateralele cu ulei și pudrate cu zahăr. Se pune forma cu blatul de tort la cuptor și se coace la 180 grade pentru 35-40 de minute.
Se lasă blatul de tort să se răcească în forma de copt, apoi se răstoarnă invers pentru a folosi partea netedă deasupra tortului. Se secționează în trei părți egale, după răcire.
Cum se prepară crema de ciocolată
Se pune frișca lichidă într-un vas, pe foc și se lasă până aproape de punctul de fierbere. Apoi se stinge focul și se adaugă în frișca încălzită ambele tipuri de ciocolată.
Pe aceeași temăSe amestecă intens cu o spatulă până când ciocolata se topește și crema este omogenizată. Pentru un aspect lucios, se adaugă și un cub de unt. Se dă deoparte 1/3 din compoziția de ciocolată care se păstrează pentru a glazura blaturile de tort. Apoi, se lasă crema de ciocolată să se răcească.
Când este răcită complet, se introduce mixerul în compoziție și se mixează pentru a deveni cremoasă. Apoi se încorporează, treptat, mascarponele. Se adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului.
Cum se asamblează și decorează deliciosul tort magic de ciocolată și căpșuni
Se însiropează cele trei secțiuni de blat de tort cu sirop de căpșuni.
Se așază prima secțiune de blat de tort pe platoul de servire și se încercuiește cu inelul circular al formei de tort. Se întinde peste aceasta 1/2 din crema de ciocolată și se înfig căpșuni prin ea.
Se așază a doua secțiune de blat, apoi se întinde a doua parte de cremă și din nou se înfig căpșuni. Apoi se așază deasupra partea de blat netedă și se dă tortul la rece pentru 2-3 ore.
După acest interval de timp, se scoate tortul de la rece și se înlătură inelul circular. Se încălzește crema de ciocolată oprită și se întinde caldă deasupra tortului. Se lasă să curgă și pe laterale și se nivelează frumos cu o spatulă. Înainte de a întinde glazura de ciocolată peste tort, se glazurează și câteva căpșuni în ea, pentru a decora tortul. Se trec căpșunile glazurate cu ciocolată prin fistic mărunțit.
Pe aceeași temăSe pune din nou tortul la rece până se întărește glazura de ciocolată, apoi se decorează cu căpșunile glazurate și cu bezele.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de tort magic de ciocolată cu căpșuni, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.