Antena

Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp. Secretul producătorilor iscusiți

Deși multă lume depozitează roșiile în frigider, experții susțin că este o mare greșeală. Iată unde se depozitează acestea chiar și pe timp de vară!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 18 Iunie 2024, 15:46 | Actualizat: Marti, 18 Iunie 2024, 16:31
Galerie de imagini
Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp
Shutterstock.com

Roșiile sunt extrem de des cumpărate de români mai ales în această perioadă în care temperaturile din termometre depășesc cu mult așteptările noastre.

Fiind un aliment care, de cele mai multe ori, se consumă rece, roșia este deseori asortată în salate cu ceapă, castraveți, dar și alte legume de sezon.

Pe aceeași temă

Pentru că temperaturile din această perioadă sunt extrem de ridicate există șansa ca roșiile să se strice mult mai repede decât ne așteptăm chiar dacă noi considerăm că le depozităm corect.

Totuși, experții ne vin în ajutor și ne explică ce trebuie să facem pentru a ne bucura de roșii proaspete cât mai mult timp!

Iată ce truc simplu și ușor te ajută să păstrezi roșiile proaspete!

Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp

Specialiștii susțin faptul că este extrem de important ca atunci când cumpărăm roșii să le alegem întotdeauna pe cele mai tari pentru ca mai apoi să te poți bucura de ele cât mai mult timp.

„Nu ar trebui să se simtă ca un balon cu apă. Acesta este un semn de vânătaie”, menționează Katie Rose Seward, fermier și proprietarul Head Over Fields din Charlotte, Vermont, citată de adevărul.ro, care punctează că, indiferent de locul de achiziție, acestea nu ar trebui să fie mult prea moi.

„Când faci cumpărături la magazin, este important să ții cont de faptul că aceste roșii sunt recoltate pentru transport”, mai adaugă Seward, explicând că aceste își pot începe procesul de coacere încă din tranzit.

Un alt aspect important în alegerea roșiilor potrivite este culoarea. Ține cont să alegi întotdeauna roșiile care au o culoare uniformă pentru a evita ca aceasta să se strice extrem de repede după achiziție.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Totuși, pentru ca roșiile să rămână proaspete cât mai mult timp este obligatoriu să le depozitezi la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui care le poate coace mult mai repede decât îți imaginezi.

Deși multă lume păstrează roșiile în frigider, experții menționează că acest aspect duce de fapt la întărirea lor și la pierderea aromei la care ne așteptăm.

Totodată, este bine să păstrezi roșiile departe de banane și avocado pentru că cele două fructe emană un gaz numit etilenă, care activează o coacere a roșiilor mult mai rapidă decât în mod normal.

În cazul roșiilor deja tăiate, este bine să luați în calcul un recipient ermetic pe care să îl păstrați la frigider. Nu uita să consumi roșiile tăiate în cel mult două zile de la depozitare, pentru că după această perioadă acestea nu vor mai fi sigure pentru consum.

Pe aceeași temă

Informațiile oferite mai sus pot fi de folos atunci când vrei ca roșiile tale să se coacă mult mai repede dacă le folosești exact invers decât sunt prezentate.

Spre exemplu, atunci când vrei ca roșiile să se coacă rapid, depozitează-le într-un raft la lumina soarelui sau adaugă-le într-un recipient alături de banane sau avocado.

Whatsapp LinkedIn
roșii legume bucătărie păstrare producători prospețime
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Fabrica unde se produce zahărul 100% românesc. 500 de fermieri din ţară contribuie la producţia impresionantă
Videoclipul zilei
Citește și
Ce se pune la rădăcinile roșiilor pentru a fi mult mai gustoase. Trucul simplu nu este știut de mulți
Hello Chef sezon 7, 11 mai. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă românească...
Alertă alimentară! Roșiile de pe piața din România au fost identificate cu 19 substanţe periculoase....
Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 14 octombrie 2021. Pizza cu legume de toamnă
Video recomandate
Video
Citește și