Antena

Reînnoirea permisului auto în 2024. Care sunt documentele necesare și ce pași trebuie să urmezi

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care vor să-și reînnoiască permisele auto în 2024. Iată pașii necesari pentru obținerea noului permis de conducere.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 15 Ianuarie 2024, 14:53 | Actualizat: Luni, 15 Ianuarie 2024, 16:12
Galerie de imagini
Reînnoirea permisului auto în 2024.
Shutterstock

Românii care vor să-și reînnoiască permisele auto în 2024 trebuie să urmeze niște pași bine stabiliți. Aceștia au de făcut câteva demersuri legale foarte importante de care să țină cont.

Pe aceeași temă

Reînnoirea permisului auto în 2024

Pentru că permisul auto este un document atât de important pe majoritatea românilor, aceștia trebuie să se asigure întotdeauna de valabilitatea acestuia, dar și de prezența lui permanentă în portofel.

Amenzile sunt destul de mari în cazurile menționate anterior, iar românii acum sunt mult mai atenți la detaliile pe care altă dată le-ar fi trecut foarte ușor cu vederea.

Iată care sunt pașii pentru reînnoirea permisului auto pierdut sau furat în anul 2024

Pe aceeași temă

Taxa de eliberare a unui nou permis de conducere se poate plăti atât online, prin virament bancar sau transfer bancar, prin platforma DRPCIV, prin mandat poștal sau prin intermediul ghișeul.ro.

Fișa medicală se poate efectua la orice unitate medicală care este autorizată de Ministerul Sănătății, iar prețul vizitei poate varia de la 130 de lei la 200 de lei.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Iată care sunt pașii pentru reînnoirea permisului auto expirat în anul 2024

Iată care sunt pașii pentru reînnoirea permisului auto deteriorat sau pentru schimbarea numelui în anul 2024

Pe aceeași temă

Așa cum a fost menționat și în rândurile anterioare, amenzile pentru cei care au permisul auto expirat sunt destul de mari.

„Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a cărui valabilitate a expirat”, este informația regăsită în Ordonanța de Urgență a Guvernului României 195/2002.

Conform Coduluii Rutier, permisul de conducere este valabil 10 ani și se necesită reînnoirea cu maxim 15 zile înante de data expirării valabilității.

Whatsapp LinkedIn
permis auto 2024 documente necesare acte
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Urmărește-l pe David Popovici la Campionatele Europene de Înot | Belgrad 2024 🏊‍♂️ În perioada 17-23 iunie, vezi competiția LIVE în AntenaPLAY
Stirile zilei Patrizia și Bianca, duse la capelă în rochii de mireasă. Mama Patriziei își urlă durerea pentru prima oară: "Toți au filmat, nimeni nu le-a salvat"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și