Antena

Testul cafelei pe care un manager îl folosește la interviuri cu posibilii angajați. Cine nu trece testul nu obține jobul

Deși este vorba despre un gest extrem de mic, foarte mulți oameni îl ignoră. Iată ce trebuie să faceți pentru a trece de banalul test atunci când doriți să obțineți un job!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 18 Iunie 2024, 17:31 | Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2024, 12:28
Galerie de imagini
Testul cafelei pe care un manager îl folosește la interviuri cu posibilii angajați
Shutterstock.com

Trent Innes, director vânzări la SiteMinder, a explicat de ce aplică „testul cafelei” pentru fiecare interviu și de ce consideră că este o metodă bună de selecție a persoanelor care aplică pentru un job în cadrul companiei.

Omul de afaceri susține că acest test îl ajută foarte mult să înțeleagă cu cine stă de vorbă și ce fel de om este cel care aplica pentru un post în SiteMinder.

Pe aceeași temă

Iată în ce constă „testul cafelei” și de ce majoritatea persoanelor îl pică fără să realizeze!

Ce este testul cafelei

În momentul în care un candidat vine la interviu, Trent îl conduce într-un mod foarte subtil în bucătărie pentru a-i oferi o ceașcă de cafea, tocmai pentru a putea iniția testul.

„Vrei nu vrei, trebuie să bei o ceașcă de cafea”, spune managerul în cadrul unui podcast de afaceri, The Ventures.

Pentru Trent este foarte important ca persoanele care aplică pentru un job în cadrul companiei să accepte invitația de a bea o ceașcă de cafea, tocmai pentru a-și putea pune planul în aplicare.

Deși primul gând pare că testul este de a nu refuza pe cineva, se pare că Trent merge mult mai departe, trecând total peste această variantă pentru că nu acceptă un refuz.

Testul cafelei începe abia după ce candidatul savurează băutura de fapt.

Iată ce susține managerul:

„Unul dintre lucrurile pe care le caut mereu la sfârșitul interviului este să observ dacă persoana dorește să ducă acea ceașcă goală înapoi în bucătărie”

Recomandari A1

Secretul testului este că, dacă nu duci ceașca înapoi în bucătărie, atunci nu ești potrivit pentru companie.

„Poți să-ți dezvolți abilități, poți dobândi cunoștințe și experiență, dar totul se reduce la atitudine, iar atitudinea despre care vorbim este conceptul de: spăla-ți ceașca de cafea!”, a mai adăugat el în podcast-ul de afaceri The Ventures, potrivit unilad.com.

Omul de afaceri a continuat explicând faptul că aplică această măsură tocmai pentru ca oamenii pe care îi alege să se potrivească cu „cultura companiei” la birou.

Pe aceeași temă

Pentru el acest lucru contează foarte mult, pentru că gestul, fie el mărunt, înseamnă mult mai mult decât ai crede. Deși este un gest mic, pe care mulți îl consideră nesemnificativ, acesta are o greutate mult mai mare pentru unii angajatori.

„Dacă intrați într-o zi la birou în Xero, veți vedea că bucătăriile sunt aproape întotdeauna curate și strălucitoare și se axează pe conceptul de a vă spăla ceașca de cafea” a mai spus managerul.

Este doar să ne asigurăm că se vor încadra într-adevăr în cultura din interiorul Xero și vor prelua cu adevărat tot ceea ce ar trebui să facă.” mai adaugă managerul.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
cafea test interviu angajat manager cafeneaf
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Fabrica unde se produce zahărul 100% românesc. 500 de fermieri din ţară contribuie la producţia impresionantă
Videoclipul zilei
Citește și
Super Neatza, 20 septembrie 2024. Cum aleg profesioniștii cafeaua
(P) Explorarea cafelei de origine din Guatemala: profiluri de aromă și metode de preparare
Ce conțin, de fapt, plicurile 3 în 1 de cafea. Mulți români le consumă, însă nu citesc întotdeauna...
Motivul pentru care specialiștii ne recomandă să evităm cafeaua și alcoolul vara. Care sunt riscurile...
Video recomandate
Video
Citește și