Antena Căutare

Mici congelați pentru premierul bavarez. Cum s-a prezentat delegația Guvernului la întâlnirea cu Markus Söder: „Mănânc cu plăcere”

Marcel Ciolacu i-a dus omologului său bavarez un preparat îndrăgit de toți românii: mici românești. Iată ce reacție a avut Markus Söder, premierul Bavariei.

Galerie
Delegația Guvernului României se află în vizită oficială în Republica Federală Germania | Shutterstock, GettyImages, Hepta

Delegația Guvernului României, formată din: ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, de ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a făcut o vizită în Bavaria, unde Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Markus Söder, Premierul Bavariei. Prim-ministrul României nu s-a dus cu mâna goală.

Citește și: Au fost deblocate 2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță. Marcel Ciolacu: „este a treia decizie similiară”

Cum s-a prezentat delegația Guvernului la întâlnirea cu Markus Söder: „Mănânc cu plăcere”

În cursul zilei de marți, Marcel Ciolacu a ajuns la Sediul Cancelariei de Stat Bavareze, pentru o întâlnire cu Prim-ministrul Statului Liber Bavaria.

Articolul continuă după reclamă

Premierul României se află în vizită oficială în Republica Federală Germania, aniversându-se 25 de ani de la instituirea cooperării instituționale româno-bavareze.

Citește și: Salarii mai mari pentru o anumită categorie de români de la 1 iunie 2024. Ce anunță Marcel Ciolacu

După o serie de întruniri, cei doi lidei au prezidat ședința comună a celor două guverne. Premierul României i-a dus omologului său bavarez o ladă cu mici congelați, conform unei surse. Premierul Bavariei s-a declarat un fan al bucătăriei românești, iar Marcel Ciolacu i-a făcut un cadou ”simbolic”.

„Avem multe puncte în comun, și mâncarea, și băutura. Eu cunosc foarte multe feluri de mâncare din România. Mănânc carne, mănânc cu plăcere mici și am convenit ca anul viitor să merg în România. Voi fi oaspetele Premierului român în București și voi merge și în Delta Dunării. Dunărea este liantul nostru”, a specificat Markus Söder.

Citește și: Câți bani primește un român care culege sparanghel în Germania. Suma nu este deloc mică

Marcel Ciolacu a transmis următoarele lucruri în legătură cu cele discutate în cadrul întrunirilor:

„Prezența mea aici este dovada relațiilor excelente de cooperare dintre România și Bavaria și vine în continuarea vizitei Prim-ministrului Markus Söder la București, în luna februarie a anului trecut, când declarația noastră guvernamentală comună a fost adaptată la contextul actual.

Citește și: Ce preț de vânzare are o Dacia 1300 în Germania. Are doar 130.000 km la bord și este model istoric

Prin aceasta s-a impulsionat inclusiv reluarea lucrărilor Comisiei mixte guvernamentale România-Bavaria.

Împreună cu miniștri români și deputatul minorității germane, am luat parte la prima ședință comună de guvern dintre România și Bavaria, în care am abordat o gamă largă de subiecte, de la dosare de politică externă și europeană, la agenda de securitate, cooperare economică, cooperare pe linie de afaceri interne, afaceri sociale și muncă.”

Conform sursei menționate anterior, dintre landurile germane, Bavaria reprezintă cel mai important investitor şi partener comercial pentru România, cu un volum de schimburi comerciale de aproximativ 8,37 miliarde de euro.

Citește și: Pensia în România vs. Germania. Cât primește un pensionar român după 40 de ani de muncă, față de un neamț. Diferența e uriașă

Pe locul 2 este Landul Baden Wurttemberg cu 8,22 miliarde de euro, iar pe locul 3 Landul Renania de Nord-Westfalia cu 7,39 miliarde de euro, acestea vizând în principal domeniile construcţiilor de maşini, piese şi componente din industria auto, IT.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x