Ea este femeia care se simte atât de bine în pielea sa încât refuză să se mai ”bărbierească”. De ce îi crește păr pe față
Gennevieve Vaillancourt a petrecut ani de zile încercând cu disperare să-și ascundă părul facial. Acum, ea a decis să-și lase barba să crească – și este mai încrezătoare ca niciodată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 07 Februarie 2023, 12:01 | Actualizat: Vineri, 10 Februarie 2023, 17:22Gennevieve avea doar 16 ani când a început să-i crească păr în jurul bărbiei și buzei superioare. Uterior a fost diagnosticată cu sindromul ovarului polichistic, care a cauzat creșterea excesivă.
Care este povestea lui Gennevieve Vaillancourt
Această afecțiune determină formarea unei cantități anormale de testosteron în organism, lucru care duce la creșterea anormală a părului facial.
A trebuit să se radă din două în două zile pentru a-și ține barba la distanță, dar spune că în a doua zi era evident că părul creștea deja înapoi.
„Mi-a fost atât de rușine de barba mea. Am fost hărțuită prin școală din cauza asta, iar copiii îmi spuneau să mă bărbieresc sau mă întrebau dacă știu cum să fac asta. Când am primit diagnosticul de PCOS, m-am simțit ușurată că am ceva de cercetat și că știu că există un motiv pentru care mi se întâmplă aceste lucruri.”, a povestit femeia.
Pe aceeași temăMulți ani a decis să-și radă barba, însă odată cu pandemia de coronavirus, Gennevieve a început să-și lase părul facial să crească.
Curând, a început să împărtășească fotografii cu barba ei în mediul online, ceea ce a ajutat-o să-și recapete încrederea în sine.
„De îndată ce părul facial a început să-mi crească la 16 ani, am știut că în cele din urmă va deveni o barbă plină și am știut că vreau să ajung să fiu suficient de curajoasă să o cresc și să o port în public. ”, a spus Gennevieve într-un interviu pentru publicația Metro.
Copilul său, la care nici nu spera din cauza bolii de care suferă, este cel care a făcut-o să vadă viața altfel. Tânăra a învățat să se accepte și acum este un exemplu în social media și nu numai.
Ea este foarte activă pe internet, iar încurajările celorlalți au ajutat-o să-și redobândească încrederea.
Sindromul ovarului polichistic - simptome
Simptomele includ: cicluri menstruale iregulare sau inexistente, cicluri abundante, exces de păr pe corp și pe față, acnee, durere în zona pelvică, greutăți în a rămâne insărcinată, și pete de piele groasă, mai închisă la culoare, catifelată.
Afecțiunile asociate sunt: diabet tip II, obezitate, apnee obstructivă de somn, boală de inimă, tulburări de dispoziție, și cancer endometrial, potrivit Wikipedia.
Pe aceeași temă