Antena

Mici congelați pentru premierul bavarez. Cum s-a prezentat delegația Guvernului la întâlnirea cu Markus Söder: „Mănânc cu plăcere”

Marcel Ciolacu i-a dus omologului său bavarez un preparat îndrăgit de toți românii: mici românești. Iată ce reacție a avut Markus Söder, premierul Bavariei.

Publicat: Marti, 18 Iunie 2024, 16:44 | Actualizat: Sambata, 21 Septembrie 2024, 11:06
Galerie de imagini
Delegația Guvernului României se află în vizită oficială în Republica Federală Germania
Shutterstock, GettyImages, Hepta

Delegația Guvernului României, formată din: ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, de ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, de ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a făcut o vizită în Bavaria, unde Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Markus Söder, Premierul Bavariei. Prim-ministrul României nu s-a dus cu mâna goală.

Pe aceeași temă

Cum s-a prezentat delegația Guvernului la întâlnirea cu Markus Söder: „Mănânc cu plăcere”

În cursul zilei de marți, Marcel Ciolacu a ajuns la Sediul Cancelariei de Stat Bavareze, pentru o întâlnire cu Prim-ministrul Statului Liber Bavaria.

Premierul României se află în vizită oficială în Republica Federală Germania, aniversându-se 25 de ani de la instituirea cooperării instituționale româno-bavareze.

Pe aceeași temă

După o serie de întruniri, cei doi lidei au prezidat ședința comună a celor două guverne. Premierul României i-a dus omologului său bavarez o ladă cu mici congelați, conform unei surse. Premierul Bavariei s-a declarat un fan al bucătăriei românești, iar Marcel Ciolacu i-a făcut un cadou ”simbolic”.

„Avem multe puncte în comun, și mâncarea, și băutura. Eu cunosc foarte multe feluri de mâncare din România. Mănânc carne, mănânc cu plăcere mici și am convenit ca anul viitor să merg în România. Voi fi oaspetele Premierului român în București și voi merge și în Delta Dunării. Dunărea este liantul nostru”, a specificat Markus Söder.

Pe aceeași temă

Marcel Ciolacu a transmis următoarele lucruri în legătură cu cele discutate în cadrul întrunirilor:

„Prezența mea aici este dovada relațiilor excelente de cooperare dintre România și Bavaria și vine în continuarea vizitei Prim-ministrului Markus Söder la București, în luna februarie a anului trecut, când declarația noastră guvernamentală comună a fost adaptată la contextul actual.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Prin aceasta s-a impulsionat inclusiv reluarea lucrărilor Comisiei mixte guvernamentale România-Bavaria.

Împreună cu miniștri români și deputatul minorității germane, am luat parte la prima ședință comună de guvern dintre România și Bavaria, în care am abordat o gamă largă de subiecte, de la dosare de politică externă și europeană, la agenda de securitate, cooperare economică, cooperare pe linie de afaceri interne, afaceri sociale și muncă.”

Conform sursei menționate anterior, dintre landurile germane, Bavaria reprezintă cel mai important investitor şi partener comercial pentru România, cu un volum de schimburi comerciale de aproximativ 8,37 miliarde de euro.

Pe aceeași temă

Pe locul 2 este Landul Baden Wurttemberg cu 8,22 miliarde de euro, iar pe locul 3 Landul Renania de Nord-Westfalia cu 7,39 miliarde de euro, acestea vizând în principal domeniile construcţiilor de maşini, piese şi componente din industria auto, IT.

Whatsapp LinkedIn
marcel ciolacu bavaria vizita premierului român în bavaria markus söder mici congelați germania
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei România, lovită de sâmbătă de una din cele mai puternice furtuni. Trei judeţe, cele mai afectate de potop
Videoclipul zilei
Citește și
Marcel Ciolacu, corigent la o materie importantă. Premierul nu s-a ascuns să recunoască
Marcel Ciolacu a dezvăluit ce medie a obținut la Bacalaureat. Nici cu nota de la licență nu s-a abținut
Cum a răspuns Marcel Ciolacu când a fost întrebat despre media de la BAC: „Nu știu pe de rost” | VIDEO
Prețurile la chirie au explodat. Cât trebuie să plătească un student pentru a sta în chirie sau la...
Video recomandate
Video
Citește și