Cât costă 1 kilogram de nucă pe piață înainte de sărbătorile Pascale
Doar câteva zile ne mai despart de una dintre cele mai importante sărbători creștin-ortodoxe. Sărbătorile Pascale sunt întâmpinate cu multe pregătiri.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 30 Aprilie 2024, 15:30 | Actualizat: Marti, 30 Aprilie 2024, 18:03- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Creștinii se pregătesc de zor de Paște. Pe lângă post, rugăciune și fapte de milostenie, aceștia se îndeletnicesc și cu gătirea preparatelor tradiționale.
Pe aceeași temăCât costă 1 kilogram de nucă în piață înainte de sărbătorile Pascale
Pe mesele românilor de Paște se află bucatele preferate, precum friptura de miel, ouăle roșii, drobul, pasca, dar și cozonacul. Acesta din urmă este printre deserturile favorite ale românilor, indiferent de vârstă.
Un ingedient esențial pentru cozonacii tradiționali este nuca. Potrivit Antena 3 CNN, în piața obor din capitală, un kilogram de nucă a ajuns să coste undeva între 30 și 45 de lei. Nucile în coajă, în aceeași piață, se vând cu 10 lei pe kilogram.
În ciuda prețurilor piperate, gospodinele fac tot ce pot pentru a pregăti un meniu delicios și bogat.
Pe aceeași temăRețetă de cozonac cu nucă
Rețeta de cozonac cu nucă a Laurei Laurențiu este printre cele mai simple și are un rezultat pufos și delicios. De asemenea, nu necesită decât 350 de grame de nucă.
Ingrediente pentru aluat
- 500 – 550 de grame de făină tip 000 (făină fină pentru patiserie, cu mimum 10% conținut de proteină)
- 250 de mililitri de lapte
- 8 gălbenușuri
- 100 de grame de zahăr pudră
Pe aceeași temă- 25 de grame de zahăr tos
- 25 de grame de drojdie proaspătă
- 100 de grame de unt
- 25 de mililitri de ulei (de floarea soarelui, de rapiță, de struguri – un ulei vegetal cu un gust neutru)
Pe aceeași temă- 25 mililitri de rom (băutură, nu esență, țineți cont că alcoolul face foarte bine aluaturilor dospite şi dacă preferați, puteți folosi lichior grand marnier sau lichiorul care vă place vouă)
- coaja rasă de la 1 lămâie (sau portocală, sau din ambele, în amestec)
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 lingură de extract natural de vanilie (sau un plic de zahăr vanilat).
Pe aceeași temăIngrediente umplutură
- 350 de grame de nucă măcinată
- 100 mililitri de lapte
- 200 grame de zahăr
- 1 lingură rasă de cacao
- 25 mililitri de rom
- 1 lingură extract de vanilie
- 2 albușuri crude.
Pe aceeași temăIngrediente extra
- 1 gălbenuș + 1 lingură de lapte pentru finisat cozonacii
- puțin ulei pentru uns planul de lucru
- opțional, 1 lingură de fulgi de migdale
Rețeta completă și modul de preparare pot fi urmărite pe blogul Laurei Laurențiu.