Antena

Rezultate Bacalaureat 2019 Edu.ro se afișează azi! Vezi notele pe a1.ro

Rezultate Bacalaureat 2019 se afișează luni, 8 iulie 2019. Primele rezultate rezultate la Bacalaureat 2019 vor fi publice pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro, dar și pe a1.ro. 

Autor: Mirabela Năstase Publicat: Luni, 08 Iulie 2019, 11:33 | Actualizat: Luni, 08 Iulie 2019, 11:33
Galerie de imagini
rezulatte bacalaureat 2019

Rezultate Bacalaureat 2019 se afișează luni, 8 iulie 2019. Primele rezultate rezultate la Bacalaureat 2019 vor fi publice pe site-ul Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro, dar și pe a1.ro.

Update 8 iulie 2019_ rezultatele la BAC 2019 s-au afișat AZI! VEZI AICI NOTA LA BACALAUREAT 2019!

Update, 7 iulie: Doar o zi îi mai desparte pe absolvenții clasei de rezultatele la Bacalaureat 2019 A1.ro publică AICI Rezultate la BAC 2019, pentru fiecare județ în parte!

Rezultatele la BAC 2019 se vor afișa luni, 8 iulie 2019, pe site-ul Ministerului Educației, Edu.ro, până în ora 12:00, dar și la avizierele liceelor, pe liste. În aceeași zi se vor depune și contestațiile, între orele 12:00- 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019.

La examenul de Bacalaureat 2019, s-au înscris pentru sesiunea de vară peste 136.000 de candidaţi: 116.316 din promoţia curentă, iar 19.771 din promoţiile anterioare.

Bacalaureat 2019 s-a încheiat. Urmează rezultatele

Examenul de BAC 2019, sesiunea iunie-iulie 2019 s-a încheiat. Elevii au dat probe orale la Limba română (3-4iunie 2019), la Limba Maternă (5-6 iunie 2019), la Evaluarea Competențelor digitale – proba D), dar și Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C.

Încă de la prima probă de BAC 2019 au fost peripeții: doi elevi din Craiova au fost eliminați din timpul examenului pentru tentativă de fraudă, după ce au fost prinși cu telefoanele mobile asupra lor. În această situație, regulamentul pentru fraudă sau tentativă de fraudă, spune că aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Astfel că, elevii în cauză pot relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați, adică cel mai devreme în toamna anului 2020.

Nici probele scrise de la BAC, din perioada 1-4 iulie 2019, nu s-au finalizat fără incidente. De la proba obligatorie a profilului au fost eliminați doi elevi din București pentru tentativă de fraudă, iar de la ultima probă scrisă de la Bacalaureat, cea la alegerea profilului și specializării, aproape 400 de elevi au lipsit.

Subiectele au fost accesibile, spre ușoare, la cele mai multe dintre probe, însă asta nu i-a împiedicat pe elevi sau pe părinți să fie nemulțumiți.

Spre exemplu, la proba obligatorie a profilului, mii de elevi care au dat BAC la matematică s-au plâns că exercițiile de la M2 (tehnologic) au fost mai grele decât la M1 (mate-info), pornindu-se chiar și o petiție online de strângere a unor semnături pentru mărirea notei la 20 de puncte din oficiu: "Subiectul 3 exercitul 2 (b si c) a fost pentru elevi de M1, nu M2. Semnaţi petiţia, să ajungem la 75.000 de semnături", indică cei care au pornit această iniţiativă. Șansele de reuşită sunt extrem de mici însă, fiind greu de crezut că Ministerul Educaţiei va decide acordarea unor puncte în plus din oficiu celor care au susţinut examenul la matematică M2.

Recomandari A1

Rezultatele la BAC 2019, din 8 iulie 2019, vor elucida însă necunoscutele elevilor. Cei nemulțumiți de rezultate vor putea depune contestații, între orele 12:00 și 16:00, urmând ca rezultatele finale să se afișeze pe 13 iulie 2019.

Rezultate BAC 2019 - pe Edu.ro și pe A1.ro

Rezultatele la BAC 2019, pentru fiecare județ în parte, se vor afișa atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și pe a1.ro, într-un articol dedicat.

Rezultate Bacalaureat 2019 - Calendar BAC Toamnă

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:

Bacalaureat 2019 - Cum depui contestație la BAC

Absolvenții de liceu nemulțumiți de rezultatele la Bacalaureat 2019 pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează rezultatele. Ca și la Evalaurea Națională, elevii trebuie să depună o cerere între orele 12.00 – 16.00, care se va înregistra la centrul de examen de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Ulterior, sunt corectate din nou. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Nota finală, după contestații, este definitivă. În urma reevalării lucrărilor de la BAC, notele pot să crească sau pot sa mai scadă.

Citește și:

Bacalaureat 2019: proba la alegerea profilului

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Istorie și Matematică

Edu.ro Bac 2019 Limba Română

Bacalaureat 2019 Limba Maternă

Whatsapp LinkedIn
rezultate bacalaureat 2019 note bacalaureat 2019 a1.ro se afiseaza pe edu.ro bacalaureat.edu.ro edu.ro a1.ro ministerul educatiei note
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Filmul SF The Pod Generation, cu Emilia Clarke și Chiwetel Ejiofor în rolurile principale, e disponibil acum în AntenaPLAY. Descoperă povestea fascinantă a comediei romantice.
Stirile zilei Românul care şi-a cumpărat avion spune cum îl va transforma în restaurant: "Va fi la 2 metri înălţime". Când va fi luată prima masă în aeronavă
Citește și
Top 10 perle la Bacalaureat din istorie! Cele mai mari mari gogomănii scrise la examenul de maturitate!
Scandal după afișarea notelor la Bacalaureat! Sute de elevi din Sălaj au solicitat recorectarea lucrărilor
Contestații BAC 2019 București - Câte contestații s-au depus și rezultate finale
Rezultate BAC 2019 București - Cele mai bune licee după note obținute
Video recomandate
Video
Citește și
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun... Ziare.com
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu... BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă HelloTaste.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp Antena3.ro
Anunțul lui Mark Zuckerberg care a dus la o pierdere de 200 de miliarde de dolari. Ce a dezvăluit CEO-ul Meta useit
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Incendiu la un bloc în Pipera. De la ce a pornit focul Wall-Street
Cum ne pregătim pentru Sărbătoarea Sfântă a Paștelui? Tradiții și obiceiuri ortodoxe Kudika
Zodiile născute pentru a înota în bani. Au un noroc fantastic, toţi cei din jur se miră de cât de bine le merge Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA: "Noi nu avem aşa ceva" Observator
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele MediCOOL
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
Elixirul care îți CURĂȚĂ corpul la un preț derizoriu. Oricine și-l poate permite! Gandul
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile... CanCan
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor DeParinti
Billie Eilish a fost fotografiată alături de Alex Wolff. Cei doi s-au îmbrățișat în timpul unei plimbări prin... ZUTV
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Avertisment ANPC. Ce alimente recomandă să nu achiziționăm de 1 mai
Mireasa, sezon 9. Tatăl lui Albert i-a dat un sfat fiului în legătură cu Ionela. Ce a spus domnul Teodor după cele întâmplate
De ce lipsește Gabriela Cristea de la Mireasa, Capriciile Iubirii. Simona Gherghe a moderat emisiunea în locul colegei sale
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Florin Piersic. Actorul a ajuns de pe scenă direct pe masa de operație
Doamna Gicuța s-a calificat în finala sezonului 16 iUmor Delia: „Sunteți o apariție. Ați fost de poveste!”
Rugăciune puternică pentru Sâmbăta Mare din Săptămâna Patimilor. Ce trebuie să rostești pentru sănătate și pace în casă
Rugăciune puternică pentru Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor. Rugăciunea care se rostește în ziua răstignirii Mântuitorului
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului, a fost eliminată din sezonul 13. Ce s-a întâmplat
Chefi la cuțite, 29 aprilie 2024. Iulia Maria Creangă și Mario Mădălin Dumitru, replici dure în fața camerelor: „Am dat în el!”
Mai multe