Antena

De ce a apărut azi o poză nemaivăzută cu Regina Elisabeta, nepoții și strănepoții ei. A fost făcută cu puțin timp înainte să moară

Palatul Kensington a publicat o fotografie la care doar cei din cercul restrâns, familial, au avut acces până acum. În imagine, Regina Elisabeta a II-a apare alături de nepoți și strănepoți, cu puțin timp înainte să moară. Poza a fost publicată în ziua în care Majestatea Sa ar fi împlinit 97 de ani.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 21 Aprilie 2023, 21:56 | Actualizat: Vineri, 21 Aprilie 2023, 22:16
Galerie de imagini
Palatul Kensington a publicat o fotografie unică a Reginei Elisabeta a II-a – făcută cu puțin timp înainte de moartea ei.
Getty Images

Poza Reginei Elisabeta a II-a alături de nepoții și strănepoții ei a fost surprinsă de Kate Middleton, Ducesă de Cambridge și Prințesă de Wales, la Balmoral, în luna august, cu numai câteva săptămâni înainte de trecerea îm neființă a suveranei.

Fericită, pe domeniul scoțian pe care l-a iubit atât de mult, Elisabeta a II-a s-a lăsat imortalizată de Kate alături de Lady Louise Mountbatten-Windsor, James, Contele de Wessex, Lena Tindall, Prințul George, Prințesa Charlotte, Isla Phillips, Prințul Louis, Mia Tindall, Lucas Tindall și Savannah Phillips. Toți copiii apar cu zâmbete largi pe chip, in jurul Reginei, care se odihnește pe o canapea Chesterfield.

În mod neașteptat, câteva săptămâni mai târziu, pe 8 septembrie, Majestatea Sa avea să moară pașnic în acelasi loc, la Balmoral, îndoliind Marea Britanie și tot globul.

Portretul improvizat a fost realizat la castel de către pasionata fotografă amatoare Kate Middleton, soția Prințului William, în timpul adunării anuale de familie.

Regina Elisabeta avea opt nepoți și 12 strănepoți la momentul morții sale, dar în imagine apar doar cei mai mici dintre moștenitorii săi. O fotografie de familie similară a fost lansată după moartea ducelui de Edinburgh, soțul Majestății Sale, în 2021.

Kate Middleton, fotograful neoficial al Familiei Regale Britanice

Kate, Ducesă de Cambridge și Prințesă de Wales, a devenit fotograful neoficial al Familiei Regale în ultimii ani, ea surprinzând mai multe momente importante și publicându-le ulterior pe paltformele oficiale ale Palatelor Buckingham și Kensington. Multe din instantaneele ei sunt păstrate private, dar o parte semnificativă, inclusiv aceasta a Reginei, au fost făcute publice la ocazii speciale.

În iulie, Camilla Bowles, acum Regina Consoartă, a lăudat abilitățile naturale de fotograf ale nurorii sale și a dezvăluit că are o poză făcută de aceasta pe care Prințul Charles o preferă: "A fost făcută în grădină, într-o atmosferă cu multe râsete".

Pe aceeași temă

Camilla a vorbit, de asemenea, despre ediția revistei Country Life pe care a prezidat-o, care conținea și ea o serie de fotografii făcute de Kate Middleton. Numărul de iulie al publicației a ilustrat-o pe prima pagină cu un portret realizat de Ducesă la Ray Mill House, refugiul rural al Camillei din Lacock, Wiltshire.

Vorbind într-un documentar despre rolul ei de redactor-invitat al publicației Country Life, Camilla a spus: "Sunt imagini foarte bune. Pozează foarte natural. Ne-am distrat foarte mult în timpul ședinței foto. A fost o atmosferă foarte relaxată, iar Ducesa de Cambridge a fost foarte amabilă să vină cu camera ei (...) N-am insistat prea mult pe coafură sau machiaj."

Recomandari A1

Încoronarea Regelui Charles. Când va avea loc și ce se va întâmpla în timpul ceremoniei

Fotografia cu Regina Elisabeta a II-a, nepoții și strănepoții ei, a fost publicată în semn de omagiu cu numai câteva săptămâni înainte ca fiul ei cel mare, Charles să fie încoronat oficial drept Rege al Marii Britanii.

Regele Charles urmează să fie încoronat alături de regina consoartă Camilla în cadrul unei ceremonii fastuoase care va avea loc la abaţia Westminster din Londra, pe 6 mai 2023. Învestitura va face parte dintr-un weekend prelungit, bogat de sărbători organizate în cinstea noului monarh, de la petreceri stradale la concerte, relatează The Telegraph citat de Agerpres.

Palatul Buckingham a anunţat că ceremonia va reflecta rolul de astăzi al monarhului şi va privi spre viitor, rămânând în acelaşi timp înrădăcinată în vechi tradiţii şi fast: "Ceremonia şi-a menţinut o structură similară de peste o mie de ani, iar încoronarea din acest an este de aşteptat să includă aceleaşi elemente de bază, recunoscând în acelaşi timp spiritul vremurilor noastre. În ultimii 900 de ani, ceremonia a avut loc la abaţia Westminster, Londra. Din 1066, slujba a fost aproape întotdeauna condusă de arhiepiscopul de Canterbury", a precizat Palatul Buckingham.

Pe aceeași temă

Slujba se doreşte a fi reprezentativă pentru diferite credinţe şi grupuri comunitare, în conformitate cu dorinţa regelui de a reflecta diversitatea etnică a Marii Britanii moderne.

În jurământul de încoronare, el se va angaja să fie "Apărătorul credinţei", însă consilierii palatului şi reprezentanţii bisericii intenţionează să adauge şi alte cuvinte care îi vor permite regelui să recunoască că slujeşte toate religiile.

Regele şi-a exprimat dorinţa ca slujba să includă muzică ortodoxă grecească, un omagiu adus tatălui său, ducele de Edinburgh, în interpretarea corului Byzantine Chant Ensemble.

De asemenea, regele Charles a dorit ca Andrew Lloyd-Webber să scrie imnul său de încoronare, compozitorul britanic exprimându-şi speranţa că acesta va "reflecta prilejul de bucurie".

Încoronarea va include, totodată, multe dintre obiceiurile ceremoniale prezente la slujba oficiată la încoronarea regretatei regine Elisabeta a II-a, precum ungerea cu ulei sfânt, înmânarea globului crucifer şi întronarea în sine.

Pe aceeași temă

Peste 8.000 de invitaţi din 129 de ţări au călătorit la abaţia Westminster pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953, însă încoronarea regelui Charles al III-lea va fi limitată la 2.000 pentru a se asigura respectarea măsurilor sanitare şi de siguranţă.

Duminică, 7 mai, va fi organizat la Castelul Windsor un Concert de Încoronare, transmis în direct de BBC, pentru care sunt puse la dispoziţie publicului câteva mii de bilete.

Guvernul a decis ca luni, 8 mai, să fie declarată zi de sărbătoare legală prin care va fi marcată încoronarea regelui.

Aceasta va fi valabilă pe tot teritoriul Regatului Unit, iar în semn de recunoaştere a preocupării regelui pentru consolidarea comunităţilor locale, publicul va fi încurajat să se ofere voluntar şi să se alăture proiectelor desfăşurate în regiunea lor, în cadrul campaniei "Big Help Out".

Regele va fi încoronat cu Coroana Sfântului Edward, realizată din aur masiv şi decorată cu peste 400 de pietre preţioase, inclusiv cu rubine, granate şi safire.

Charles al III-lea va sosi la încoronarea sa în uniformă militară, care va constitui principala sa ţinută pentru ceremonie. Aceasta va oferi un aspect mai modern comparativ cu ciorapii şi pantalonii de mătase purtaţi de predecesorii săi.

El va intra în Westminster Abbey purtând Roba de Stat, denumită şi Robă Parlamentară deoarece este purtată la deschiderea oficială a Parlamentului de la Londra.

Whatsapp LinkedIn
regina elisabeta a ii-a regina angliei familia regala kate middleton
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Maria, Regina României e producția bazată pe fapte reale, cu Roxana Lupu în rolul principal. Urmărește filmul istoric românesc disponibil în AntenaPLAY.
Stirile zilei Investiţie uriaşă în Prahova: 15 milioane de euro pentru deschiderea unei fabrici. Câte locuri noi de muncă se vor crea
Citește și
De ce regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a apărut niciodată gravidă în fotografii. Motivul a...
Meghan Markle a vorbit pentru prima dată despre relaţia cu Regina Elisabeta a II-a. Ce a dezvăluit fosta...
Cât a ajuns să coste un Corgi, rasa îndrăgită de Regina Elisabeta a II-a. După decesul Suveranei,...
Detaliul impresionant din coroana funerară a Reginei Elisabeta a II-a. Ce legătură are cu Prințul Philip
Video recomandate
Video
Citește și
Tiramisu din cozonac rămas de la Paște. Rețeta rapidă și delicioasă din doar câteva ingrediente Catine.ro
Schimbările prin care a trecut Ninel Conde de-a lungul timpului. Astăzi este de nerecunoscut Happy Channel
Liniște, vin alegerile! Europarlamentarele, abandonate. Localele captează atenția, dar în surdină Libertatea.ro
Ce fac autoritățile pentru a aduce tezaurul României acasă. Avocat: ”Până la termene limită,... Ziare.com
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu... AntenaSport
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități mai fac parte din topul... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Carmen Harra vorbește despre noul Mesia: „În 2033 vom intra în așa zisă lume a iluminării, va fi portal... BZI
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios HelloTaste.ro
Supermarketul din România care îţi dă 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Data până la... Antena3.ro
Primul iPhone pliabil ar ajunge pe piață anul viitor. Ce ecran inedit ar avea smartphone-ul Apple useit
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Ce are Terra în comun cu Marte? Cercetătorii au găsit roci bogate în oxigen care indică multe asemănări Wall-Street
Iulia Vântur, despărțită de Salman Khan în ziua de Paște! Cum a petrecut vedeta Kudika
Cu ce să stropești trandafirii plini de afide. Amestecul care face minuni cu florile tale, e bun și la mușcate Playtech
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă Redactia.ro
Florin Piersic a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Marele actor rămâne sub... Observator
6 fructe uscate bogate în proteine. Cum îți pot completa dieta MediCOOL
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică HelloTaste
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini wow și... ProSport
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața: „Vreau să fac ceva... Gandul
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în premieră pentru CANCAN.RO.... CanCan
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje DeParinti
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai... ZUTV
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau... UseIT
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa sezonul 9, 8 mai 2024. Alexandru, o nouă dispută cu Liviu. De ce a plâns iubitul Cristinei
Ce regretă Cristian Boureanu după căsnicia încheiată cu Valentina Pelinel și mai multe relații eșuate: „Nu-mi pasă ce spune lumea”
Maya Castellano, imagini surprinzătoare alături de presupusul său iubit. Cât de mare s-a făcut frumoasa fiică a Antoniei
Antonia, cu formele la vedere, într-o lenjerie intimă din dantelă neagră. Fanii au taxat-o imediat. Reacție controversată
Ce să faci cu ouăle rămase de la masa de Paște. Idei de rețete rapide și delicioase
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din scenă” | VIDEO
Cine este bărbatul misterios cu care a apărut Shakira la Met Gala 2024. Noul iubit nu i-a fost alături la eveniment
Ana Maria de la Insula Iubirii s-a angajat! Ce funcție a obținut și de ce a durat atât de mult să își găsească un loc de muncă
Oana Roman a vorbit deschis despre perioada dificilă cu care se confruntă fiica ei, Isabela. Dezvăluirile care au atras atenția
Chefi la cuțite, lider de audiență. Diseară, ritmul de la bancurile de lucru, dat peste cap de o amuletă năucitoare. Ce urmează
Mai multe