Antena Căutare

Articole despre istoric

Golden Retriever, un caine jucaus si loial

Golden Retriever, un caine jucaus si loial

Cainii din rasa Golden Retriever, desi fac parte din rasa vanatoare, sunt preferati indeosebi de copii, de care acestia au foarte multa grija. Un caine din aceasta rasa este ideal pentru familie, deoarece ofera siguranta ca nu va trada niciodata si va ramane loial pana la moarte.

Miercuri, 18.08.2010, 00:00
Botezul: istoric si semnificatii

Botezul: istoric si semnificatii

Botezul reprezinta lepadarea copilului de pacatul stramosesc, conform Bibliei, cel infaptuit de Adam si Eva. Acest eveniment este foarte important in viata crestinului, deoarece reprezinta prima sa etapa in intrarea "regatului lui Dumnezeu" si implicit, a procesului de crestinizare.

Joi, 12.08.2010, 00:00
A murit istoricul Tony Judt, autorul celebrului "Postwar"

A murit istoricul Tony Judt, autorul celebrului "Postwar"

Tony Judt, autorul volumului "Postwar", o istorie monumentala a Europei dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, si unul dintre cei mai importanti intelectuali din lume, a incetat din viata vinerea trecuta, la varsta de 62 de ani, transmite New York Times. Judt este cunoscut pentru comentariile sale polemice despre politica externa a Americii, situatia statului Israel si viitorul Europei

Marti, 10.08.2010, 00:00
Euro a atins un nou maxim istoric: 4,3688 lei

Euro a atins un nou maxim istoric: 4,3688 lei

Banca Nationala a Romaniei a publicat, miercuri, un curs oficial in crestere fata de marti, la 4,3688 lei/euro, cel mai ridicat nivel de la introducerea monedei unice europene.

Miercuri, 30.06.2010, 00:00
Expeditie pe Coasta Dalmatiei - partea 1

Expeditie pe Coasta Dalmatiei - partea 1

In urma cu mai mult de 80 de ani, Societatea Academica de Turism "Romania" a organizat o expeditie pe Coasta Dalmatiei. Textul acesta vechi, dovada a marturiilor celor implicati, a fost publicat in Jurnalul National si reprezinta o mostra valoroasa cu incarcatura istorica:

Joi, 03.06.2010, 00:00
Intilniri culturale cu istoricul Bogdan Murgescu

Intilniri culturale cu istoricul Bogdan Murgescu

Istoricul Bogdan Murgescu se intalneste cu publicul pentru o discutie pe tema politicilor economice pornind de la exemplul Irlandei. Luand in considerare experienta istorica, Bogdan Murgescu va incerca sa raspunda unor intrebari de mare actualitate cu privire la criza economica pe care o traversam si cum s-au acumulat deosebirile de nivel economic dintre Romania si celelalte tari europene. Intalnirea va avea loc joi, 27 mai, de la ora 18.00, in Sala de conferinte a Institutului de Matematica din Bucuresti (Calea Grivitei 21, parter)

Miercuri, 26.05.2010, 00:00
Academicianul Florin Constantiniu a implinit 77 de ani

Academicianul Florin Constantiniu a implinit 77 de ani

Si-a inceput cariera in anii '50, cand in cercetarea istoriei romanesti legea o faceau Rautu si Roller. Dupa decenii de vicisitudini, cercul s-a inchis si au revenit alti Rautu si Roller, la fel de setosi de putere, la fel de intoleranti, la fel de vigilenti in materie de "corectitudine politica". Istoricul si academicianul Florin Constantiniu implineste astazi 77 de ani. Ii uram "La multi ani!" si multa sanatate

Joi, 08.04.2010, 00:00

Ultimele știri

x