O anchetă Observator a scos la iveală o serie de nereguli privind midiile și rapanele pescuite în Marea Neagră.
Vineri, 07.06.2024, 13:27Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o Rețetă rapidă și delicioasă de midii în sos de gorgonzola.
Miercuri, 29.01.2020, 08:51Veste proastă pentru cei cărora le plac la nebunie midiile din Marea Neagră! În această vară, scoicile nu vor mai exista în meniurile restaurantelor de pe litoralul românesc. Cel puţin nu midiile autohtone, pentru că Direcţia...
Joi, 16.01.2020, 16:07O combinație mai mult decât delicioasă între legume, pește și fructe de mare, asortate cu un sos curry deosebit: Curry cu biban de mare, fructe de mare și legume.
Luni, 28.10.2019, 20:51Iată ce poți pune pe un platou cu fructe de mare pentru a-i impresiona și pe cei mai pretențioși degustători. Un platou ce poate ajunge și la suma impresionantă de 10.000 de Lire sterline!
Marti, 22.10.2019, 20:07Este sărbătoare mare astăzi pentru creştinii ortodocşi, sărbătorim Schimbarea la Faţă. Este singura zi din postul Adormirii Maicii Domnului cu dezlegare la peşte. În Mamaia, pescarii au vândut peștii direct pe plajă. În timp ce în cherhanale, bucătarii au gătit de zor ciorbe de peşte şi tot felul de specialităţi.
Marti, 06.08.2019, 21:56Este sărbătoare mare astăzi pentru creştinii ortodocşi. Sărbătorim Schimbarea la Faţă. Este singura zi din postul Adormirii Maicii Domnului cu dezlegare la peşte. Aşa că pentru mulţi este ocazia perfectă să mănânce cât mai mult...
Marti, 06.08.2019, 19:34Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, și doi invitați speciali au pregătit două preparate delicioase, în prima zi a matinalilor în Delta Dunării.
Luni, 17.06.2019, 08:53Vlăduţ, bucătarul de la Neatza și doi invitați speciali au pregătit două preparate delicioase Calcan cu zeamă de portocală și legume și Sturion cu somn, midii și rapane.
Luni, 17.06.2019, 08:23Gunoiul aruncat pe plajă nu dispare, ci ajunge, până la urmă, în farfurii şi, de acolo, în organismul uman. Este avertismentul oamenilor de ştiinţă, care găsesc tot mai multe particule de plastic în peştii şi midiile din Marea Neagră....
Luni, 11.03.2019, 19:19Marea a ajuns şi pe tărâmuri bistriţene! Ce-i drept, doar în farfuriile amatorilor de peşte. Cel mai mare show culinar din judeţ a îmbiat sute de oameni. Nimeni nu a putut să reziste în faţa platourilor cu midii şi nici la vederea ceaunelor...
Duminica, 22.07.2018, 19:44Bulgarii au învăţat să facă turism culinar din banii românilor. Sunt familii şi grupuri de prieteni care, în fiecare zi, în această perioadă, trec graniţa pentru a gusta din midiile proaspete, pregătite după reţete simple. Cu vin,...
Luni, 16.07.2018, 19:18Există fructe şi în Marea Neagră! Şi sunt la fel de bune ca şi calamarii, caracatiţele sau creveţii aduşi de peste mări şi ţări. Pescarii de la noi culeg din larg rapane şi creveţi mici, numiţi garizi, care fac deliciul turiştilor...
Marti, 03.07.2018, 19:19Cătălin Crețeanu gătește la Prietenii de la 11 ”Midii în stil italian”.
Joi, 14.12.2017, 13:20Cătălin Crețeanu gătește la Prietenii de la 11 ”Midii în stil italian”.
Joi, 14.12.2017, 12:38Ți-ar plăcea să încerci și tu o rețetă de paste cu midii și totuși nu vrei să dai bani mulți la restaurant? Atunci iată cum faci o super delicatesă chiar la tine acasă, cu doar câteva ingrediente.
Luni, 17.07.2017, 10:58Andreea Moldovan a pregătit o rețetă savuroasă de „Midii”, în care a folosit scoici, ceapă, usturoi, roșii cherry, dar și alte ingrediente delicioase!
Vineri, 16.06.2017, 12:38Andreea Moldovan pregăteşte astăzi "Midii", o rețetă cu scoici, ceapă, usturoi, roșii cherry, dar și alte ingrediente delicioase.
Vineri, 16.06.2017, 11:26Sunt români care nu mai merg de ani buni pe litoralul românesc. Nu se duc însă nici prea departe pentru că ar fi prea scump. Aşa că merg în Bulgaria, în localitatea Dalboka, de exemplu. Ieftin şi mâncare bună.
Duminica, 03.07.2016, 19:38Se curata morcovul, ceapa si ciupercile, se toaca marunt si se trag la tigaie in ulei de suan.
Marti, 29.03.2016, 15:00La cativa kilometri de granita, bulgarii au deschis o ferma de fructe de mare, care atrage turisti din toata lumea. Bineinteles, cei mai multi sunt chiar romani. Ferma de midii de la Dalboka a ajuns un obiectiv pe care niciun turist nu-si permite sa-l...
Joi, 25.07.2013, 08:00Sunt unele dintre cele mai cautate si mai apreciate delicatese din intreaga lume si cresc chiar in Marea Neagra. Midiile sunt cultivate in Romania intr-o singura ferma, cea de la Agigea. Viziunea si curajul unui biolog au transformat cultura...
Sambata, 12.05.2012, 19:24Desi este tinuta la o gradina zoologica din Vancouver, vidra din imagini trebuie sa faca mari eforturi pentru a putea manca.
Miercuri, 15.02.2012, 00:00Reteta zilei de joi adapteaza traditionala supa rece spaniola gazpacho si in combinatie cu fructele de mare ofera un preparat inedit, usor de facut si perfect de savurat in aceste zile toride.
Joi, 14.07.2011, 00:00Poftiti la masa! Astazi avem picior de melc. Si nu orice fel de melc, ci unul exotic, rapana venosa. E considerat o delicatesa in Asia. A ajuns si in apele Marii Negre, insa mai putin pe mesele romanilor. In timp ce turcii ori bulgarii fac bani frumosi din vanzarea lor, noi stam si ne uitam. Si numaram pagubele. Pentru ca melcii sunt carnivori si fac ravagii printre midii si stridii.
Miercuri, 08.06.2011, 00:00Don Mariano, specialistul Euforia TV in peste si fructe de mare, a pregatit o reteta de sardine cu carne de midii, o reteta cu influente mediteraneene.
Miercuri, 26.01.2011, 00:00Don Mariano a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" de pe Euforia TV o reteta de midii gratinate, alaturi de bacon si patrunjel, care pote fi servita ca si gustare calda.
Joi, 13.01.2011, 00:00Iulian, bucatar-sef la restaurantul Perche No din Bucuresti, a gatit pentru emisiunea Euforia Cuisine de pe Eufria TV o reteta inedita de midii cu praz.
Joi, 13.01.2011, 00:00Se numara printre cele mai apreciate delicatese ale marilor restaurante, servite atat proaspete in boluri cu gheata, cat si gatite in cele mai ingenioase feluri. Midii, scoici amandine, stridii, vietati de apa dulce sau sarata...
Duminica, 31.10.2010, 00:00Incalzirea apei din mare si nu numai a omorat pestii, asa cum va aratam acum cateva saptamani, dar nici midiile nu se simt mai bine. Tone intregi au esuat din cauza ca nu s-au putut adapta la temperaturile ridicate din apa.
Vineri, 27.08.2010, 06:24