Saptamana dedicata pastelor a continuat si in aceasta dimineata la "Neatza cu Razvan si Dani": Vladut a preparat de aceasta data tortellini cu smantana.
Miercuri, 13.10.2010, 00:00Vladutz gateste: "Tagliatelle cu sos de samnatana si parmezan" Mod de preparare: Fierbeti pastele putin, in apa cu sare si putin ulei, conform indicatiilor de pe ambalaj. Fiind paste proaspete ele se fierb mai repede, deci atentie la indicatii....
Vladut a inceput saptamana de gatit in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani" pregatind tagliatelle proaspete cu sos de smantana si parmezan.
Luni, 11.10.2010, 00:00Calendarul pastoral, care in lumea satului merge in paralel cu cele agrar si religios, are cateva momente-cheie. Prima etapa este cea a invoielilor, cand gospodarii se tocmeau cu ciobanii, stabilindu-se atat numarul de oi, cat si locul de pasunat. Urmeaza masura laptelui, notandu-se cantitatea de lapte pe care o da zilnic fiecare oaie.
Vineri, 01.10.2010, 00:00Chimenul are o aroma puternica, dulce, cu o usoara tenta amaruie si picanta. Acest condiment este utilizat la supe, salate de varza, sfecla, in unele produse de panificatie - chifle, paine, in mancarurile pe baza de carne de mielarom
Sambata, 25.09.2010, 00:00Multe persoane renunta la unt si la smantana pentru ca se feresc de grasimi. Daca invatati sa le consumati moderat insa, nu trebuie sa le excludeti total din alimentatie.
Vineri, 17.09.2010, 00:00Preparare: se rup mai multe frunze de salata verde si se pun intr-un bol. Deasupra se pune o jumatate de castravete taiata felii, ardei gras rosu taiat julien, doua ciuperci taiate felii subtiri, masline rondele,boabe de porumb. Se presara putina sare...
Joi, 29.07.2010, 18:52Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...
Vineri, 16.07.2010, 22:27Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...
Vineri, 16.07.2010, 01:43Ingrediente: salau, dafin, sare, piper, concentrat de legume, cascaval, piureu de cartofi. Preparare: se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu...
Luni, 12.07.2010, 16:44Ingrediente: piept de pui, somon afumat, creveti, mozzarella, smantana, vinete, oregano, ceapa, unt, ulei, faina, sare, piper Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina. Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi...
Luni, 12.07.2010, 16:35Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...
Luni, 12.07.2010, 16:26Pui pitit in lipie - o reteta de la Casa Iancului. Ingrediente: ceapa, ardei, ardei iute, bacon, ciuperci, pui, smantana, amidon. Preparare: se calesc legumele in ulei, ardeiul, dar si baconul. Se adauga ciupercile, apoi puiul. Se lasa aproximativ 10...
Sambata, 10.07.2010, 10:08Vladut a pregatit pentru astazi o noua reteta bazata pe legume: dovlecei cu branza la cuptor.
Miercuri, 23.06.2010, 00:00Vladutz gateste: Ravioli cu branza o punga de tortellini/ravioli cu branza 200ml suc de rosii 2-3 linguri de smantana 2-3 catei usturoi pisat busuioc proaspat si maruntit 100g de branza rasa Grana Padano Fierbeti pastele umplute in apa...
Vladut a pregatit pentru astazi o noua reteta din bucatarie italieneasca: Ravioli cu branza.
Joi, 27.05.2010, 00:00Vladutz gateste: Tortellini carbonara 200 de grame de jambon ( bacon, sunca crud-uscata, etc) 2 oua 100g de GRANA PADANO rasa 100g cascaval ras Busuioc, sare si piper dupa gust Se pun pastele la fiert in apa cu sare grunjoasa si putin...
Vladutz gateste astazi a delicioasa friptura rasfatata cu strudel.
Miercuri, 05.05.2010, 00:00Ingrediente pentru paste parfumate cu branzeturi paste tricolore 500 gr branza telemea 300 gr unt 50 gr smantana dulce 200 gr branzica de casa 300 gr cascaval 400 gr swaitzer 300 gr brie 200 gr nuci 200 gr rosii cherry 200 gr se fierb...
Am vizitat saptamana trecuta laboratorul Choco Fashion, un loc in care se lucreaza cu ciocolata frantuzeasca (Valrhona va spune ceva?) si idei romanesti (nu zambiti sarcastic, daca nu ati gustat. Rezultatul este… demn de dus cadou la prietenii din Belgia).
Joi, 29.04.2010, 00:00Vladutz azi ne pregateste "Paste": Se iau pastele se pun la fiert, dupa fierbere se racesc sub jet de apa. Se ia pieptul de pui, se taie cubulete la fel baconul si ciupercile.Dupa se adauga sucul de rosii,smantana si gorgonzola. Apoi se toarna...