Live acum
Prime Time 20:45Observator - Editie Speciala

Trufe cu scortisoara

Am vizitat saptamana trecuta laboratorul Choco Fashion, un loc in care se lucreaza cu ciocolata frantuzeasca (Valrhona va spune ceva?) si idei romanesti (nu zambiti sarcastic, daca nu ati gustat. Rezultatul este… demn de dus cadou la prietenii din Belgia).


Trufe cu scortisoara

Pentru 1kg de trufe, ai nevoie de:

600g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati
300g de unt (82% grasime), moale
200g de smantana dulce grasa
1 baton de scortisoara
100g pudra de cacao (inchisa la culoare)

Se incalzeste smantana impreuna cu batonul de scortisoara si se lasa la infuzat 10 minute. Se topeste ciocolata la bain-marie (intr-un bol, deasupra unei cratite cu apa care clocoteste), se adauga smantana din care s-a scos batonul de scortisoara, apoi untul. Se amesteca si se lasa la racit.

Dupa ce s-a intarit ganache-ul, se modeleaza bilute care se trec prin pudra de cacao. Se tin intr-un loc racoros sau la frigider.

Citeste Good Food

Recomandari