Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Asia Express

DUMINICĂ, LUNI, MARȚI, MIERCURI | ORA 20.00

„Asia Express”, sezonul 3. Top 7 curiozități extraordinare despre Filipine! Politețe peste măsură, un gest bizar și mâncare cu sânge!

În Filipine, una dintre țările în care ajung concurenții din „Asia Express”, sezonul 3, oamenii se aseamănă cu românii în unele privințe, dar au și unele obiceiuri extrem de bizare, inclusiv în bucătărie!

Parada copiilor din Manila, de pe 25 ianuarie 2020.

profimediaimages.ro

1. Filipinezii sunt extrem de politicoși

Filipinezii sunt extrem de politicoși, uneori chiar exagerat de politicoși. Străinii sunt adesea bulversați de localnici, deoarece aceștia evită să le spună „nu”, să îi refuze direct.

Localnicii fug de certuri ori discuții în contradictoriu și preferă să dea răspunsuri ca „poate”, „vedem” sau „voi încerca”.

În plus, filipinezii nu se adresează folosind prenume decât în ceea ce îi privește pe oamenii foarte apropiați. Au anumite formule de adresare pentru persoanele mai în vârstă. Bătrânilor li se adresează cu termeni ca „po” și „opo”, în semn de respect.

2. Filipine, o țară plină de gurmanzi. Ce mâncăruri bizare consumă

Filipinezii iubesc mâncarea. De altfel, nu este neobișnuit ca în această țară oamenii să se salute cu întrebarea: „Ai mâncat?”. Localnicii obișnuiesc să se invite la masă.

Cele mai utilizate tacâmuri în Filipine sunt furculițele și lingurile, mai ales pentru că cele mai multe meniuri includ orez.

Tăiețeii nu lipsesc din farfurii la sărbători, mai ales la zile de naștere, deoarece reprezintă longevitate pentru filipinezi.

Însă, filipinezii se bucură și de mâncăruri mai stranii, cum ar fi: supă de sânge, embrion de rață, viermi de lemn, cap de găină ori intestine de pui sau de porc.

3. Atenție la deochi!

Filipinezii cred în deochi, la fel ca românii. Localnicii cred că este posibil ca unui copil să i se facă rău după ce îi acordă atenție o persoană. De aceea, persoanele mai în vârstă obișnuiesc să spună „pwera usog”, un echivalent al expresiei „să nu fii de deochi”, atunci când se apropie de copii mici. În caz de deochi, persoana „vinovată” trebuie să remedieze situația… Atingând cu salivă fruntea copilului afectat.

Cei mai mulți filipinezi sunt creștini. Mai exact, catolici, deși sunt reprezentate și culte ca islamul, protestantismul, animismul și budism.

4. Filipinezii sunt foarte familiști

Pentru filipinezi, pe primul loc se află familia. Pentru ei, sunt considerați ca parte din familie și rudele îndepărtate, ba chiar și prietenii.

De altfel, filipinezii obișnuiesc să fie săritori, chiar și pentru persoane care n fac parte din familiile lor.

5. Degetul arătător, înlocuit de buze, pentru a da indicații

Filipinezii obișnuiesc să își strângă buzele pentru a indica un loc. Străinii ar putea crede că oamenii vor să îi sărute, când, de fapt, ei doar oferă indicații prețioase!

6. Să uităm despre punctualitate!

Filipinezii obișnuiesc să ajungă târziu la evenimente ori întâlniri. La o jumătate de oră diferență față de ora stabilită nu se supără nimeni, ba chiar nici la o întârziere mai mare de atât.

Și de ce ar mai conta lipsa de punctualitate când se lasă cu distracție? Filipinezii adoră să petreacă, eventual chiar cântând, după ce se bucură de mese bogate.

7. Puzderie de limbi vorbite!

În Filipine există peste 100 de limbi, deși cele oficiale sunt filipineza, un registru standard al limbii tagalog, și engleza.

Citește și: „Asia Express”, sezonul 3. Top 7 curiozități uimitoare despre Taiwan! Dansatoare la bară, la înmormântări, și frică teribilă de o cifră

Află tot despre sezonul 3 al emisiunii, în secțiunea Asia Express!

Asia Express”, sezonul 3, ia startul pe 15, 16, 17 și 18 februarie, în patru ediții inedite, ce vă vor purta în primele locuri în care au ajuns, pe meleaguri asiatice, concurenții și întreaga echipă a emisiunii.

CONECTEAZA-TE CU ASIA EXPRESS
Subscribe pe
👉 Youtube
Like pe 👉 Facebook
Follow pe 👉 Instagram
​Afla noutati pe site 👉 Asia Express

🌴 🌊 Urmărește Asia Express Sezonul 3 pe 👉 AntenaPlay Ediții integrale, fără pauze publicitare > https://s.a1.ro/jQc6CQW

INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / 
iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe  Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro