Antena Căutare

„Asia Express”, sezonul 3. Top 7 curiozități uimitoare despre Taiwan! Dansatoare la bară, la înmormântări, și frică teribilă de o cifră

Dansatoare la bară care scapă de lenjeria intimă, la înmormântări, o frică teribilă de o cifră și unele obiceiuri diferite de cele ale românilor sunt câteva dintre curiozitățile legate de Taiwan, unde vor ajunge norocoșii concurenți din „Asia Express”, sezonul 3.

„Asia Express”, sezonul 3. Top 7 curiozități uimitoare despre Taiwan! Dansatoare la bară, la înmormântări, și frică teribilă de o cifră
Taipei, Taiwan. | profimediaimages.ro

1. Curățenia și muzica se întâlnesc în Taiwan!

În Taiwan, gunoiul se strânge pe muzică! Mașini de salubrizare circulă pe toată insula și adună gunoiul direct de l oameni, în timp ce din difuzoarele acestora răsună „Für Elise!, de Beethoven.

De altfel, localnicii pun mare preț pe reciclare, iar în școli, copiii sunt responsabili de curățenie.

2. Cifra 4 este detestată

Taiwanezii detestă cifra 4. Dacă pronunți în Taiwan „patru”, este ca și când ai spune „moarte”. Spitalele nu au un al patrulea etaj, iar oamenii refuză numere de telefon sau de înmatriculare din cauza acestei cifre.

3. Dansatoare la bară, la înmormântări

În Taiwan, nu este neobișnuit ca la înmormântări să apară și dansatoare la bară, care renunță uneori la lenjerie intimă, în timpul ceremoniei funerare, chiar dacă în mulțime sunt și copii.

Scopul este acela de a „calma spiritele rătăcitoare”, de a îl celebra pe defunct și, desigur, de a atrage atenția oamenilor, deoarece este important ca la o înmormântare să participe multe persoane.

4. Farfuriile nu trebuie să rămână goale

În Taiwan, o farfurie goală, la finalul unei mese, arată că gazda nu a pregătit suficientă mâncare și că și-a lăsat invitații flămânzi. În plus, persoana care servește ultima bucată dintr-un preparat este considerată egoistă.

5. Un ceas drept cadou este o insultă

Cuvântul „ceas” sună asemănător cu „sfârșit” în Taiwan. Dacă îi oferi cuiva un ceas, acea persoană ar putea crede că îi dorești moartea.

Lipsă de politețe arată și desfacerea cadourilor în fața celor care le-au adus.

6. O gustare ce îți poate face nasul să cadă!

Deși sunt atenți la curățenie, locuitorii din Taiwan se bucură de o gustare cu miros puternic și neplăcut – tofu marinat într-un lichid special, timp de săptămâni sau chiar luni. Gustul ar fi, însă, unul plăcut. Gustarea ar fi servită lângă murături, chili și sos de soia. De obicei, aceasta se vinde pe stradă.

7. Ploaia este detestată. Umbrelele sunt iubite

Cei mai mulți locuitori din Taiwan detestă ploaia, deși precipitațiile sunt frecvente aici. Oamenii preferă să se acopere bine, deoarece se tem de ploile acide.

Citește și: Asia Express, sezonul 3. Top 7 curiozități extraordinare despre Filipine! Politețe peste măsură, un gest bizar și mâncare cu sânge!

Umbrelele sunt iubite chiar și când nu plouă, de femeile care vor să își proteje pielea de razele solare ce s-ar putea dovedi nocive.

Află tot despre sezonul 3 al emisiunii, în secțiunea „Asia Express”!

„Asia Express”, sezonul 3, ia startul pe 15, 16, 17 și 18 februarie, în patru ediții inedite, ce vă vor purta în primele locuri în care au ajuns, pe meleaguri asiatice, concurenții și întreaga echipă a emisiunii.

„Asia Express”, sezonul 3. Top 7 curiozități extraordinare despre Filipine! Politețe peste măsură, un gest bizar și mânc... Imagini în avanpremieră din sezonul 3 al emisiunii Asia Express! Drumul Comorilor pune vedetele la grea încercare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x