Antena Căutare

Degeaba ai mâncat choux a la creme, joffre sau cheesecake-uri, dacă nu încerci asta! Ghevrecul, un desert găgăuzesc „di pisti Prut”, îți va lăsa gura apă!

Degeaba ai mâncat choux a la creme, joffre sau cheesecake-uri, dacă nu încerci asta! Ghevrecul, un desert găgăuzesc „di pisti Prut”, îți va lăsa gura apă!

Degeaba ai mâncat choux a la creme, joffre sau cheesecake-uri, dacă nu încerci asta! Ghevrecul, un desert găgăuzesc, merită încercat și savurat! În plus, e o rețetă atât de simplă!

Ingrediente:

5 ouă,

2/3 pahar zahăr,

2½ pahare făină,

80 g rachiu sau spirt,

1 lingură zahăr vanilat,

½ pahar zahăr tos,

5 pahare ulei.

Mod de preparare:

Ouăle se amestecă bine cu zahăr, zahărul vanilat şi spirt, treptat adăugându-se făina. Se frământă aluat nu prea dens, se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cât mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 8-10 cm şi lăţimea de 4-5 cm. La mijlocul fiecărei fâşii se face câte o tăietură de-a lungul şi în această tăietură se bagă un capăt al fâşiei. Ghevrecul se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x