Concurentul italian Roberto Moretti a pregătit în emisiunea culinară Chefi la cuțite o Rețetă tradițională de cod, din bucătăria italiană, care a fost foarte apreciată de cei trei jurați.
Ingrediente pentru Rețetă tradițională de cod, din bucătăria italiană:
- 2 buc. file de cod
- 1 buc. praz
- 15 roșii tip Pachino, foarte mature
- 5 foi de dafin mari, proaspete
- 8 măsline negre
- 5 cartofi medii
- ulei
- Sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare pentru Rețetă tradițională de cod, din bucătăria italiană
Se spala bine peștele, se curăță și se porționează în bucăți aproximativ 3 cm.
Se curăță cartofii și se feliază grosier, de 7-8 mm.
Se curăță prazul și se feliază rondele de 3-4mm, doar partea albă.
Se taie roșile in două.
Se încing într-o tigaie mare 6 linguri de ulei și se adaugă feliile de cartofi, 4 foi de dafin, rondelele de praz, bucățile de pește cu pielea in jos, roșiile, 1/2 de pahar de apă, sare și piper măcinat.
Se acoperă cu capacul si se lasă la foc mediu pentru 10 minute. Se agită tigaia pentru o coacere uniformă a ingredientelor.
Se ridică capacul și se lasă la foc până cand amidonul de la cartofi se depune pe marginile tigăii.
Se stinge focul, se scot foile de dafin și se adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Se așază ingredientele pe farfurii și se servesc decorate cu măsline și pătrunjel verde.
Secretul celor mai bune plăcinte săseşti - o crustă delicioasă din smântână... Rețetă de miel cu lavandă și legume la cuptor...