Antena Căutare

Adori prăjitura TIRAMISU? Incearcă rețeta cu rodie, e delicioasă și foarte simplu de făcut

Vladutz, bucatarul de la Neatza, ne propune in aceasta editie o reteta delicioasa de tiramisu, cu clasica crema de oua, dar si ciocolata si jeleu de coacaze rosii.

Vladutz, bucătarul de la Neatza, ne propune o reţeta delicioasă de tiramisu, cu clasică crema de ouă, dar şi ciocolată şi jeleu de coacăze roşii.

INGREDIENTE:

Pentru tavă clasică de la aragaz:

  • 2 pachete pişcoturi Savoiardi
  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 2-3 linguriţe esenţă de vanilie
  • 1 kg mascarpone
  • 400 ml cafea fiartă, după gust
  • 400 g jeleu de coacăze roşii(dulceaţă sau coacăze proaspete + zahăr)
  • 400 g crema de ciocolată(nutella, finetti, sau altă crema)
  • 100 g cacao
  • seminţele de la o rodie sau două

Pentru cremă, se amestecă ouăle cu zahărul şi un praf de sare, apoi se transferă pe foc, la bain marie şi se amestecă continuu, până când începe să se formeze că o budincă mai subţire.
Se transferă compoziţia într-un vas de mixer, se adaugă esenţă de vanilie şi se mixează intens până când se răceşte şi devine spumoasă.

Apoi se încorporează treptat mascarpone. Cafeaua se prepară după gust şi se lasă să se răcească. Se trec piscoturile câte o fracţiune de secundă prin cafea şi se aşează în tavă, punând un rând de pişcoturi, un rând de crema, alt rând de pişcoturi, crema de ciocolată pe care o încălzim uşor la microunde să o putem întinde, apoi jeleul de coacăze roşii, iar un rând de pişcoturi şi ultimul rând de crema.

Se pudrează apoi ultimul strat de crema cu multă cacao şi se ornează cu seminţe de rodie.

Se da tavă cu tiramisu la frigider pentru 3-4 ore, apoi se poate porţiona.

Pentru jeleul de coacăze, fie folosim o dulceaţă pe care o încălzim şi o trecem apoi prin sită, fie preparam jeleul pe loc, din coacăze proaspete cu zahăr după gust, că pe o dulceaţă, apoi îl trecem prin sită şi îl mai punem pe foc, adăugând şi o lingură de amidon pentru îngroşare.

Vezi AICI VIDEO cu pașii pentru prepararea rețetei de ”Tiramisu cu ciocolată și rodie”!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x