O combinație inedită într-o rețetă cu inspirație din Peru: Ardei rocoto umpluți.
Ingrediente pentru rețeta Ardei rocoto umpluți
8 ardei rocoto, roșii și verzi
200 ml lapte condensat
200 g cașcaval
300 gcarne de vită, tocată
2 cepe medii
2 morcovi
50 g alune
10 ouă
50 g măsline kalamata
50 g stafide brune
100 g bulion
1 kg cartofi
Sare
Piper
Anason boabe
Chimion măcinat
Paprika dulce
200 ml ulei
Zahăr brun
Curcuma
1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta Ardei rocoto umpluți
Se taie capacele de la ardei, apoi aceștia se curăță de semințe și nervuri și se clătesc, apoi se scufundă, de două ori în apă fiartă cu sare, pentru 2 minute, iar a treia oară, în apă fiartă cu zahăr.
Se curăță și se toacă mărunt ceapa și morcovii, apoi se călesc în ulei încins. Se adaugă carnea tocată și se amestecă bine pe foc, asezonând amestecul cu condimentele. După 10 minute, se adaugă stafidele și alunele prăjite și tocate și puțină apă.
Se lasă pe foc până când carnea este preparată.
Se fierb 3 ouă, se decojesc și se taie în sferturi, se înlătură sâmburii de la măsline.
Într-un bol, se bat 6-7 ouă cu un praf de sare și unul de piper, apoi se amestecă cu laptele condensat.
Se umplu ardeii cu compoziția de carne tocată și se așază într-o formă termorezistentă. Deasupra fiecărui ardei se așază o felie de cașcaval și capacul de la ardei, cu coadă. Se toarnă jumătate din compoziția de ouă cu lapte condessat peste ardei și se dau la cuptor, la temperatura de 230 de grade, pentru 15 – 20 de minute.
Cartofii se curăță, se taie în felii groase și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute, Apoi se scurg, se așază într-o tavă, în straturi alternative cu felii de cașcaval și se toarnă restul din compoziția de ouă și lapte condensat, condimentată cu anason. Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute la 230 grade.
Se servesc ardeii rocoto umpluți alăturide cartofii gratinați.
Rețeta Supă cremă de creveți... Rețeta Muschiuleț de porc cu sos de curry și chutney de ceapă cu salsa de trufe...