Cu dor de copilărie și-ale ei amintiri frumoase, să mergem în bucătărie și să ne răsfățăm cu o „Budincă de griș cu sos de pepene galben și mentă”!
De nerefuzat este și această Budincă de griș cu fulgi de migdale și ciocolată albă, sau această Budincă de griș cu brânză și merișoare confiate.
Ingrediente pentru Budincă de griș cu sos de pepene galben și mentă
- 1 l lapte
- 350 g griș
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr
- 250 ml smântână lichidă
- 100 g unt
- 500 g pepene galben
- 6-7 frunze de mentă
- zeamă de lămâie
Mod de preparare Budincă de griș cu sos de pepene galben și mentă
Se pune laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă grișul în ploaie și se amestecă continuu până începe să se îngroașe ca o budincă.
Se adaugă 100 g de zahăr, iar la final, se încorporează 100 g de unt și se pune budinca de griș în forme rotunde.
Pentru sos, se curăță pepenele se taie în cuburi și se trece prin blender împreună cu frunzele de mentă.
Se topește 100 g unt, se adaugă smântâna, zahărul, apoi piureul de pepene și se amestecă continuu până rezultă un sos gustos și consistent.
Se păstrează câteva cuburi de pepene care se vor glazura cu zahăr și zeamă de lămâie și se vor folosi la decor.
Budinca de griș se servește scăldată în sos delicios de pepene galben.