Îți place să mănânci pateu? E ideal la micul dejun, dar și pentru gustări rapide. Totuși, te-ai gândit să încerci chiar tu rețeta?
Ai nevoie de:
- 500 g ficăței de pui
- usturoi
- sare și piper
- ceapă
- smântână
- unt
- coniac (dacă ai)
Cum se face?
Toacă ceapa și călește-o bine până devine sticloasă. Adaugă ficățeii și usturoiul pisat, sare și piper. Când s-au făcut bine lasă puțin la răcit.
Adaugă o lingură de smântână și o lingură de unt, apoi folosește blenderul ca să obții o pastă omogenă. Poți pune și o linguriță de coniac, pentru a spori savoarea.
Servește cu pâine prăjită sau chiar lipii libaneze, sigur o să-ți placă!
Poftă bună!
Secretul a fost dezvăluit de un maestru bucătar! Așa se face cea mai gustoasă fasole bătută din lume! Mănânci și plângi!... Orice gospodină care se respectă trebuie să aibă habar să o prepare. Ciorba de fasole cu afumătură, o reţetă tradiţional...