Chefi la cuțite, 31 mai 2021. Rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete, preparată de Alex Bădițoaia

În al doisprezecelea battle din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” Alexandru Bădițoaia din echipa mov a primit punctajul cel mai mare la rețeta de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete.

Spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete

Chefi la cuțite

Concurentul Alexandru Bădițoaia din echipa mov condusă de Chef Cătălin Scărlătescu a ales să gătească în confruntarea individuală din al doisprezecelea battle al sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, o rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete.

În ediția 41 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, după confruntarea pe echipe au intrat la duel echipa verde condusă de Chef Sorin Bontea și cea mov condusă de Chef Cătălin Scărlătescu. Irina Fodor, frumoasa prezentatoare a îndrăgitei emisiuni culinare le-a propus concurenților o temă aparent ușoară în care concurenți să-și dovedească măiestria în a găti rețete de paste.

Din păcate, cei trei jurați nu au fost chiar încântați de gustul descoperit în farfuriile cu paste, însă au fost și câteva farfurii bune, printre care a cuțitului de aur din echipa mov. Cei trei chefi se așteptau să deguste câteva preparate clasice, specifice bucătăriei italiene cum ar fi o rețetă de spaghete carbonara, sau una de lasagna, etc. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei cu cel mai mare punctaj din confruntarea individuală a ediției 41 din sezonul 9 ”Chefi la cuțite”.

Rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete - Ingrediente

  • 200 gr spaghete
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ardei iuți uscati și pisați
  • ½ legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 vânătă
  • sare și piper
  • frunze proaspete de pătrunjel, pentru decor
  • felii subțiri de parmezan

Rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete - Mod de preparare

Rețeta este cât se poate de ușoară și rapidă, însă ingredientele de calitate din gama Lidl, combinate armonios și în cantități optime, au înnobilat gustul rețetei.

Mai întâi se pune un vas cu apă la foc pentru fierbera pastelor în modul clasic, așa cum este indicat pe ambalaj. Când apa începe să fiarbă se adaugă sarea și se amestecă până când aceasta se dizolvă. Se lasă din nou să atingă apa punctul de fierbere și se adaugă pastele. Spaghetele se vor fierbe cu 1-2 minute mai puțin decât este recomandat pe ambalaj, pentru că mai trec printr-un proces termic și în sosul în care vor fi introduse.

Citește și: Rețetă de aperitiv libanez, preparată de Valentina Ioniță în cea de-a zecea confruntare pe echipe

Cât timp se fierb pastele se pune o tigaie cu uleiul la încins. Se adaugă doi căței de usturoi decojiți, dar nestriviți și se lasă 1-2 minute, să aromatizeze uleiul. Se adaugă și ardeiul iute pisat mărunt și pătrunjel verde tocat. Se amestecă intens până se infuzează bine pătrunjelul verde, adăugând și câte puțină apă din vasul cu paste. Apoi se scurg pastele și se adaugă în sosul de pătrunjel cu ardei peperoncino și usturoi. Se amestecă prin înclinarea tigăii pentru a se întrepătrunde spaghetele cu gustul sosului.

Vânăta se spală bine, se feliază subțire și se așază feliile pe o suprafață plană. Se presară sare peste ele și se lasă câteva minute să elimine din sucul amar. Se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se prăjesc într-o tigaie antiaderentă unsă foarte ușor cu ulei. Se rumenesc bine pe ambele părți.

Citește și: Rețetă de tocană țigănească autentică, preparată de Narcisa Birjaru

Spaghetele se vor așeza în timpul servirii peste feliile de vinete rumenite la tigaie, iar deasupra se adaugă 2-3 felii subțiri de parmezan. Se decorează cu pătrunjel verde.

Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Ultimele știri